dinsdag 21 juli 2015

Recept - Mason Jar Greek Style Yoghurt -

Tijdens de lunch op mijn werk vind ik het heerlijk om iets in mijn Mason Jar mee te nemen. Ik wissel af met een simpele yoghurt, overnight oat, salade, havermout of een koude pasta salade. Vandaag laat ik jullie mijn simpele versie zien van Greek Style Yoghurt.


Dit recept is super simpel en ideaal om mee te nemen naar je werk/school.

Greek Style yoghurt.

Benodigdheden
  • Griekse yoghurt / Turkse yoghurt 
  • 2 bananen
  • 2 handjes vol crusli / muesli / havermout
  • handje vol rozijnen
  • agave siroop

De hoeveelheid yoghurt kun je zelf bepalen. Ik hou ervan als er niet teveel yoghurt in zit. Maak in je Mason Jar (of andere pot) laagjes en begin met de yoghurt. Daarna bananen, rozijnen en als laatste schenk je er agave siroop overheen.  Zelf vind ik het lekker om de muesli erbij te doen als je het ook daadwerkelijk gaat eten. Dan is dit nog lekker knapperig. Mason Jar heeft handige bakjes die je in de glazen pot kunt hangen. Super easy om je muesli/havermout in te doen. 

Voor de afwisseling kun je ook gewone yoghurt gebruiken echter vind ik dit iets te dun voor deze versie. Ik kies voor agave siroop omdat agave iets minder zoet is en wat gezonder dan honing. Agave siroop is in de supermarkt verkrijgbaar van o.a. het merk Zonnatura.

Tip: maak deze lunch in de ochtend klaar en niet de avond ervoor. Anders wordt de banaan bruin. 
Mochten jullie ge├»nteresseerd zijn, ik heb mijn Mason Jar met onderdelen gekocht bij mason madnessBinnenkort zal ik ook andere recepten voor in een Mason Jar plaatsen. Bijvoorbeeld een overnight oat. Natuurlijk kun je dit recept met iedere willekeurige bak/pot maken en de "droge" producten in een apart bakje doen. 

Wat is jullie favoriete recept?

Liefs,

Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig