donderdag 30 juli 2015

Recept - Mason Jar overnight oats recept -

Overnight oats is ontzettend lekker, vult goed en is een goed begin van je dag/middag. Zoals ik jullie heb verteld ben ik fan van mijn Mason Jar en neem ik hier graag eten in mee naar mijn werk. Dit keer zal ik jullie mijn versie van overnight oats laten zien met daarbij verschillende variaties.

Benodigdheden voor de basis:
  • yoghurt
  • sojamelk (gewone melk kan ook of de melk weglaten)
  • havermout (de oats)
  • chia zaad
  • hennep zaad (weglaten is mogelijk)
  • bevroren fruit (framboos en aardbei)
  • mason Jar (of andere pot)
Waar te koop:

Yoghurt, sojamelk en havermout is bijna in elke supermarkt verkrijgbaar. Chia en Hennep zaadjes zie je ook steeds meer terug in de supermarkt. Ik haal dit bij de Action. Eens in de paar weken hebben ze van deze potten staan. Bevroren fruit koop ik in grote zakken bij de Lidl. (let op, Lidl heeft ook bosvruchten bevroren fruit, deze zijn te zuur en niet geschikt voor overnight oats) 
Doe de yoghurt (ongeveer 300ml) en de melk (50/100ml) in je pot. Voeg de chia zaadjes en hennepzaadjes toe (van ieder 2 eetlepels). Daarna 1,5 koffiekop havermout. De hoeveelheid havermout is lastig aan te geven. Hoe meer havermout hoe dikker je overnight oats wordt. Vaak wordt er te weinig havermout of teveel melk in gedaan en blijft de overnight oats dun. Dit is niet erg echter vind ik een dikke ovenight oats lekkerder.


Hieronder een foto van hoe het mengsel eruit zal komen te zien.


Voeg daarna de bevroren stukken fruit toe en roer dit goed door. Het fruit wat ik gebruik en wat op de foto staat is voor een dubbele portie (schrik niet zoveel fruit gaat er niet in). Daarna laat je de pot een hele nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend is het mengsel wat compacter en dikker geworden. Het fruit is ontdooid. 

Vlak voordat je de overnight oats gaat eten kun je verse stukjes banaan of aardbei erover leggen.
Je overnight oats is klaar en ready to eat!!

Variaties:

In plaats van 300ml yoghurt kun je kwark gebruiken. Naturel of met een smaakje is allebei prima. Ik vind aardbeienkwart ook zeer lekker. Je overnight oats wordt door de kwark nog dikker.

Hennepzaadjes weglaten is een optie. Qua smaak zal je dit niet missen.

In plaats van bevroren fruit vers fruit gebruiken. Dit is uiteraard nog lekkerder. Het voordeel van bevroren fruit vind ik de houdbaarheid en als je dit veel eet dan is bevroren fruit een stuk goedkoper.

Eetlepel rozijnen toevoegen.

Eetlepel goji besjes toevoegen. (daar moet je van houden, de smaak van deze besjes is niet voor iedereen weggelegd)

Welke variatie gaan jullie proberen? Ik ben benieuwd naar jullie overnight oats creaties. 

Bye,

Frances


SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig