zondag 26 juli 2015

Lifestyle - Dagje naar een thermaalbad -

Ik kan iedereen aanraden om eens naar een thermaalbad te gaan. Het is rustgevend en ontspannend. Naast het thermaalbad hebben we een lekkere high tea gehad, gelegen in een hangmat en een "relax" momentje in de lavendelkamer ondervonden.

Door de hoeveelheid zout in het thermaalwater wordt je gewichtloos. Je spieren en gewrichten worden hierdoor ontlast. Naast zout bevat het thermaalwater nog meer mineralen zoals magnesium, bromide en jodium. Deze mineralen hebben onder andere de volgende werking. Magnesium werkt kalmerend, bromide desinfecteert en jodium activeert je schildklier. Ik merk zelf dat wondjes sneller helen nadat ik in een thermaalbad geweest ben. 

We zijn om half 12 naar het bad gegaan en rond kwart voor 1 zaten we te genieten in het thermaalbad. Er wordt aangeraden niet langer dan een half uur in het thermaalbad te gaan zitten. De werking wordt anders te intensief. Om ongeveer kwart over 1 hebben we een hangmat opgezocht en zijn we in de ligweide gaan relaxen. Ondertussen heb ik een kwartiertje in de lavendelkamer gezeten waar toevallig een soort klanksessie gehouden werd. Een mevrouw maakt melodieën op een grote gong. Ik denk dat ze ook een kleine gong had maar ik moest een warm doekje over mijn ogen doen, dus ik zag niet goed waar ze op tikte. Naast de melodieën vulde de ruimte zich met lavendelgeur. Dit zou ontspannend moeten werken, helaas vond ik het benauwd en niet echt prettig. Het lavendel drankje wat we naar afloop kregen was wel lekker. Rond een uurtje of 3 hebben we een heerlijke high tea genomen. Als afsluiting nog een half uurtje in het thermaal bad. Wij zijn naar Fontana in Bad Nieuwschans geweest. Het thermaalbad heeft 2 kleine gebieden in het bad met bubbels waar je lekker kan zitten. Ook heeft dit bad 2 "relax straten". Ik noem het relax straten omdat je door harde waterstralen gemasseerd wordt. In de muur zitten ongeveer 7 sproeiers onder water elk op een andere hoogte. Elke minuut gaat er een zacht belletje, dat betekend dat je moet rouleren naar de volgende sproeier. De straal op mijn onderrug en kuiten vind ik het fijnst.

Tips voor een bezoek aan een thermaal bad:
  • Neem eigen slippers en badjas mee.
  • Leesboek / tijdschrift meenemen.
  • Neem minimaal 2 handdoeken mee en ook 2 setjes badkleding. Dan kun je na het eerste half uur in het bad, je douchen afdrogen en droge badkleding aandoen. Zo wordt je badjas niet nat/koud en kun je droog genieten van de rustruimtes, high tea, lunch, of ligweide.
  • Pak een plastic zak in voor je natte badkleding en voor je droge kleding wat na die tijd weer aan moet.
  • Neem een los tasje mee en leg deze klaar in je kluisje met douche spullen handdoek en droge bikini. Dan kun je dit na je eerste sessie gemakkelijk pakken en meenemen de douchecabine in.
In Nederland heb je o.a. deze thermaalbaden:
Bad Nieuwschans - Fontana
Nijmegen - Sanadome
Valkenburg - Thermae 2000
Arcen - Thermaalbad Arcen

Als ik de mogelijkheid heb wil ik ook een keer één van de andere thermaalbaden proberen. Wat is jullie ervaring in een thermaalbad?

Liefs,

Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig