zaterdag 18 juli 2015

Lifestyle - Tea time met Kusmi Tea -

Ik hou van thee. Dit drink ik de hele dag door. Als ik 's ochtends wakker wordt verheug ik mij op een kop zwarte thee met sojamelk. Overdag drink ik graag een groene thee. Door de jaren heen heb ik al diverse thee merken geprobeerd en Kusmi tea heeft mij doen verbazen.Ik verzot geworden op deze thee nadat mijn vriendin groot blikje van de rose green tea aan mij heeft gegeven. Het blikje heeft een mooie uitstraling en is perfect om je thee vers in te houden. Er zat een briefje bij met een kort verhaal hoe dit theemerk is ontstaan. Hieronder in het kort:

De oudste zoon van de Russische familie Kousmichoff vertrok op jonge leeftijd naar St. Petersburg op zoek naar werk. Hij kwam terecht in een theehuis waar hij bestellingen bezorgde. In 1867 trouwde Pavel Kousmichoff en kreeg hij de kans een theewinkel van zijn werkgever over te nemen. Dit was het begin van de onderneming Kusmi Tea. Er werden steeds meer theewinkels geopend. In 1901 had hij 11 theewinkels. Door het stadsbestuur werd hij tot Ereburger van St. Petersburg benoemd. Viatcheslav de zoon van Pavel nam het bedrijf over en opende zijn eerste Kusmi winkel in London. Na de dood van zijn vader in 1908 keerde Viatcheslav terug naar St. Petersburg. Het bedrijf groende en won diverse prijzen op internationale beurzen. In 1917 waren er meer dan 51 Kusmi Tea winkels in Rusland. Toen in 1917 de Russische revolutie uitbrak besloot Viatcheslav zijn kapitaal over te brengen naar Parijs. Ook openden ze pakhuizen in o.a Berlijn, Belgrado en Zagreb. In 1927 ontving Kusmi Tea een gouden medaille op een van de belangrijkste culinaire beurzen van Europa. In 1946 stierf Viatcheslav. Zoon Constantin nam het bedrijf over. Hij miste de handelsgeest van zijn vader en opa. Het bedrijf kwam in moeilijkheden. In 2003 nam de Franse familie Orebi het bedrijf over en de zaak bloeide weer op.

Erg leuk om te lezen en nu begrijp ik waarom op de blikjes "Paris" staat. Ik heb de winkels in Parijs gezien en deze zien er mooi/overzichtelijk uit. Je kan de verleiding bijna niet weerstaan om niks te kopen.

Omdat je maar weinig nodig hebt gaat deze thee lang mee. Ook komen de smaken van de thee goed naar voren. Groene thee met aardbei smaakt ook echt zo. (en niet chemisch). Deze 5 blikjes van 25 gram per blik zijn in 1 set te koop (€19,95) Al deze 5 smaken hebben groene thee als basis. De Rose green tea (roze blikje) is echt heerlijk. Groene thee met een vleugje roos. De Spearmint green tea (donker groen blikje) is niet mijn "cup of tea". De smaak van munt in eten of drinken vind ik te overheersend en daardoor niet lekker. Gelukkig vinden vrienden van mij dit wel lekker en kan ik hun ermee blij maken
Naast de groene thee set heb je nog veel meer soorten. Zo is er ook een wellness set, grote blikken met diverse thee smaken en geschenk verpakkingen. Voor iedereen is er wel een smaak naar wens. Kusmi Tea is niet overal te koop in Nederland. In Groningen wordt dit verkocht in het Hanze Huis. Een klein winkeltje dat producten verkoopt van fabrikanten die dit product al meer dan 100 jaar produceren. Het Hanze Huis heeft ook een webshop waar de Kusmi Tea verkrijgbaar is.

Hebben jullie al eens Kusmi Tea geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jullie mening en favo smaak.

Liefs, 

Frances 


SHARE:

2 opmerkingen

 1. Toevallig net mijn eerste blikje Kusmi tea gekocht bij het Hanze Huis een paar weken geleden: de Prince Vladimir. Dat is zwarte thee met bergamot, citroen, grapefruit, vanille en specerijen. Hij is echt héérlijk! Zeker een aanrader, ook als je niet van hele 'sterke' thee houdt :).

  Leuk om je blog te lezen. Ik ga de volgende keer in de stad de Rose green tea proberen, wist niet dat ze die hadden tot ik het hier las :). Klinkt goed!

  Enniewee, thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi, bedankt voor je leuke reactie. Prince Vladimir klinkt goed. Staat nu genoteerd op mijn lijstje om een keer te proberen. Ben benieuwd wat je van de Rose green tea vindt. Gr Frances

   Verwijderen

Blogger Template Created by pipdig