dinsdag 14 juli 2015

Plog - Ameland -

Afgelopen weekend spontaan een dagje naar Ameland. Vrijdag avond kaartjes voor de overtocht en parkeren gekocht. Daarna ook 2 fietsen met mand gereserveerd

7u ging de wekker en om 8.15u stond Kirsten voor de deur. Door dorpjes gereden waar we nog nooit van hadden gehoord en uiteindelijk in Holwerd aangekomen. Auto geparkeerd en snel naar de boot. Ja we moesten rennen....

De fietsen stonden direct klaar toen we van de boot af kwamen. Maar...... wat een rij bij het fiets afhaalpunt!! Gelukkig hadden we gereserveerd, echter moesten we wel gewoon in de rij staan. Reserveren is wel verstandig, de kans is aanwezig dat er geen fiets meer beschikbaar is.
Natuurlijk beginnen we eerst met en broodje vis. In dit geval paling. oeff zo lekker!! Daarna fietsen vanaf Nes naar de vuurtoren. Ongeveer 12 km. Ondertussen een rustpauze genomen aan het strand. Heel bizar, er was NIEMAND op het strand.


We zijn ruim een uur op het strand geweest. Genieten van de rust en behoorlijk gelachen om de foto's die we maakten.

Onderweg kwamen we deze fietspaddenstoel tegen. We zijn nog niet eens op de helft.
Uiteindelijk komen we aan bij de vuurtoren, nu begrijp ik waarom er op het andere strand niemand was... IEDEREEN LIGT HIER!!! Wij besloten er gezellig bij te gaan liggen. Onze picknick hebben we goed voorbereid, blokjes kaas, komkommer, kersen, crackers, flesje rosé grote fles water en Karvan Cévitam to go.


Nu moeten we de 12 km nog weer terug fietsen naar de boot. Om eerlijk te zijn waren we nu al moe en kapot.. dit is afzien....


 We zijn terug in Nes. Fietsen weggebracht en weer richting de boot. Nog even wachten tot iedereen van de boot af is en dan mogen we erop.
Ameland is super leuk om een dagje heen te gaan. Ik moet wel toegeven dat het fietsen mij behoorlijk is tegengevallen... We wilden eigenlijk ook nog naar het natuurgebied aan de andere kant van het eiland, maar daar was geen tijd (en zin) meer voor. Misschien dat we de volgende keer daar een kijkje gaan nemen.

Wat is nog meer leuk om op Ameland te ondernemen?

Liefs,


Frances
SHARE:

5 opmerkingen

Blogger Template Created by pipdig