woensdag 8 juli 2015

Vakantie - Waar gaan we heen -

Een vakantieplek uitzoeken is nog zo makkelijk niet. Albert maakt het niet uit waar we naar toe gaan, zolang het maar geen Turkije is. Mijn eerste ingeving was Napels in ItaliĆ«. Vroeger heb ik hier een spreekbeurt over gehouden inclusief de Vesuvius en Pompeii. Ik had mijn zinnen er helemaal op gezet... We gaan naar Napels.
Direct een reisgids gekocht van Napels om meer onderzoek te doen naar al het moois wat hier te bezichtigen is. De man achter de kassa zei "oo leuk je gaat naar Napels, het is echt prachtig". En hij vertelde kort wat hij daar zoal had gedaan met zijn gezin. Door zijn verhaal werd ik nog enthousiaster. Eenmaal thuis gekomen ben ik het boekje gaan lezen. En ik lees: in de maanden juli en augustus wordt er afgeraden om naar Napels te gaan ivm de hitte. Online diverse verhalen gelezen van mensen die in Napels zijn geweest. Ook hier raadt iedereen het af om midden in de zomer deze stad en vulkaan te bezoeken. Na een paar dagen twijfelen en nadenken komen we dan toch tot de conclusie dat we Napels moeten opschuiven naar een andere periode. Bijvoorbeeld oktober, april, mei.

Dus.. Napels aan de kant. We moeten een andere vakantieplek zoeken. Om het onszelf makkelijk te maken besloten we sowieso een plek te kiezen die vanaf Airport Eelde te bereiken is. Na avonden zoeken kwamen we uit in de Algarve Portugal. Yes, nog 1 kamer beschikbaar in een klein appartementencomplex net buiten het centrum van Albufeira. PORTUGAL IT IS!!

Daar kwam ik, ongeveer 1 week later, weer in de boekenwinkel. Nu kocht ik een boekje over de Algarve. Dezelfde man stond weer achter de kassa. Ik zag hem denken... Jou heb ik eerder gezien!!

Frances.

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig