woensdag 5 augustus 2015

Lifestyle - Hallo ik ben Fiji -

Vandaag stel ik jullie voor aan Fiji mijn "dwerg" konijn.


Begin september 2011 heb ik haar gekocht in een dierenwinkel in Groningen. Ik ben die dag diverse dierenzaken bij langs geweest en uiteindelijk heb ik Fiji uitgezocht. Ik wilde graag een hangoor maar toen ik kleine Fiji zag was ik verkocht. Hieronder een foto op de dag dat ik haar kocht. Is ze niet schattig?

Mijn moeder had bij iemand bij haar in de straat gezien dat je een konijn kan leren poepen en plassen in een wc-tje en had haar wat tips gevraagd. Direct op dag 1 ben ik hiermee begonnen. Een paar keer per dag keuteltjes en plasjes opscheppen en in haar wc-tje leggen. Dit heb ik net zolang volgehouden totdat ze zelf naar haar wc-tje ging. Tot mijn verbazing was dit al behoorlijk snel (2-3 weken). Een konijnen wc is een bak die je in de hoek van de kooi kunt zetten met vulling wat ook in een kattenbak gebruikt wordt.

In al die jaren is ze echt mijn huiskonijntje geworden. Ze loopt onder toezicht los rond in huis en komt gezellig bij ons op de bank zitten. Ze heeft ook een eigen ren waar we haar in kunnen laten lopen zonder dat wij hoeven op te letten. S'avonds en als wij er niet zijn zit ze in haar hokje.

Elke ochtend rond half 7 maakt Fiji mij wakker. Ze is mijn persoonlijke wekker. Ze rammelt net zo lang aan haar kooi totdat ik haar eruit laat zodat ze in har ren kan lopen. Ook vul ik haar voederbakje.

Ze houdt enorm van aandacht zoals oppakken, knuffelen, op schoot zitten en aaien. Daarnaast is mij en Albert uitdagen ook een grote hobby van dr. Als je even niet kijkt probeert ze naar de slaapkamer te sluipen (daar mag ze van ons niet komen), of in haar kooi lawaai maken net zolang totdat wij haar iets lekkers geven.

Op de foto vind ze ook allemaal prima, zolang ze maar aandacht krijgt.
Hebben jullie ook een huisdier? Jullie kunnen mij foto's laten zien via een van mijn social media kanalen. Mochten jullie andere vragen hebben over bijvoorbeeld de verzorging hoor ik dit graag.

Bye,

Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig