zaterdag 8 augustus 2015

Recept - Knoflook pasta met zalm -


Op het gebied van koken is Albert van het avondeten klaarmaken. Ik ben meer van de koude (lunch, ontbijt) gerechten. Waar ik dol op ben is knoflookpasta met zalm. Lees hieronder verder hoe je dit gerecht zelf thuis kunt klaarmaken.

Benodigdheden voor 2 personen.

  • pasta (Spaghetti no 3) voor 2 personen
  • peterselie (fijn gesneden moet dit 2 grote eetlepels vol zijn)
  • zalm (2 stukken)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • Olijfolie om zalm en knoflook in te bakken
  • zout en peper om zalm mee te marineren
Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de spaghetti. Snij de knoflook en de peterselie in kleine stukjes (lees: heel klein. De zalm kan gemarineerd worden met peper en zout. Het velletje van de zalm kun je eventueel verwijderen. Tijdens het snijwerk kan de pasta gaar koken.Bak de knoflook in de pan met olijfolie. Niet te lang want anders wordt deze bitter (geloof mij, bittere knoflook is niet lekker). Wees alert want dit gebeurd voordat je er erg in hebt. 

Tip: mocht je hier problemen mee hebben kun je de knoflook in plakjes snijden en bakken. (heel fijn gesneden is wel het lekkerst want dan hecht de knoflook zich makkelijker aan de pasta)

In een andere pan bak je de zalm. Doe ondertussen de afgegoten gare spaghetti in de pan met knoflook en roer dit goed door. (laag vuurtje)De pasta is nu klaar en het vuur kan uit. De zalm heeft niet lang nodig om rosé gebakken te zijn. Verdeel de knoflookpasta over 2 borden en strooi hier heerlijke verse peterselie overheen. Leg daarna je stukje zal erbij en smullen maar!!!

Strooi lekker veel peterselie over je pasta heen. Dit is niet alleen erg lekker maar ook nog super gezond. Verse peterselie bevat veel vitamine C. Gedroogde peterselie een stuk minder. Gebruik daarom bij voorkeur verse.
Heel veel kookplezier. Foto's van jullie creaties zie ik graag op twitter @missfalicia of op mijn facebookpagina missfalicia.

Liefs,

Frances

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig