maandag 31 augustus 2015

Reizen - Eten in Albufeira: de do's en don'ts -

Hoi iedereen, vandaag wil ik mijn tips over het eten in Albufeira met jullie delen. Het is super zonde om tijdens je vakantie niet lekker te eten. Ook laat ik zien waar wij lekker gegeten hebben.
Albufeira is behoorlijk toeristisch en hier is het oude centrum en het nieuwe centrum helemaal op ingesteld. Goedkoop en snel eten is daar het motto. Ze zien je graag komen en daarna zien ze je ook heel graag weer vertrekken. Door een propper voor de deur wordt je bijna naar binnen getrokken. Ondanks dat zitten deze restaurants altijd bom vol. Wij hebben 1x deze fout gemaakt!!
Als snel hadden wij in de gaten waar je op moet letten voordat je ergens gaat zitten.
Do's

 1. Zoek een restaurant iets uit het centrum. Dit kan al een paar 100 meter zijn.
 2. Kijk eens naar binnen en beoordeel de tafels, hoe deze gedekt zijn. Mijn ervaring is dat als daar veel aandacht aan besteed is het eten beter is.
 3. Bekijk de kaart voordat je gaat zitten en beoordeel of ze een "mooi" en niet te groot assortiment hebben.
 4. Vertrouw je gevoel. (Goed eten voor €6,- bestaat niet.)
Don'ts
 1. Ga niet ergens eten waar een propper voor het restaurant staat. Laat je er niet door verleiden.
 2. Vermijd restaurants waar de tafels te dicht naast elkaar staan en waar ze heeel veeel tafels hebben staan. Hier kun je aan zien dat het massaproductie is.
 3. Eet niet ergens waar een hoofdgerecht onder de €10,- kost.
Meestal denken wij/Nederlanders als het ergens niet druk is dat het eten er niet goed is. In Albufeira gaat deze regel niet op. Het is juist druk waar ze de meest vreselijke maaltijden verkopen. Uiteraard is dit niet overal zo in het centrum, maar als je de bovenstaande do's en don'ts aanhoudt kun je bijna niet de fout in gaan. Wij hebben heerlijk gegeten, vis, vlees, rijst. De Portugese keuken is zeker een aanrader.

Het drinken wat er geschonken wordt is overal prima. Sangria staat bijna overal op de dranken kaart en is LEKKER!!

Ik begin met 2 foto's van het restaurant waar je absoluut NIET MOET GAAN ETEN. Ik heb de naam niet onthouden maar er is maar 1 restaurant in Albufeira midden in het oude centrum die er zo uit ziet.Hieronder snapshots van restaurants waar wij heerlijk gegeten hebben.

Sangria is een veel voorkomend drankje op de kaart. Super lekker.


Casa Madeira heeft heerlijke vis en de Madeira style spies. Op dinsdag en vrijdag spelen ze er live Fado muziek.

Het enige restaurant/strandtent aan het strand van Praia dos Aveiros. Hier kun je heerlijke paella en kip piri piri eten. Ze maken de piri piri saus zelf. Volgens Albert heel pittig maar echt geweldig lekker. We waren ook helemaal verliefd op hun brood met knoflook en kaas. Super simpel en super lekker.
Bistro Restaurante is een ontzettend leuk restaurant in een zijstraatje van het grote plein in het oude centrum. mmmmm heerlijke eendeborst en een gamba opgerold in zeebaars en spek. De crème brulee werd aan onze tafel afgemaakt met een brandertje. Een crêpe met suiker en kaneel midden in "de Strip" het uitgaansgedeelte in het nieuwe centrum. Ik zou niet aanraden om daar te gaan dineren maar aan een crêpe kan weinig mis gaan toch? 

Heerlijk gemarineerde garnalen in knoflook, peper, zout en selderij. We hebben dit aan het strand in het toeristische gedeelte gegeten. Maar ook hier, als je bovenstaande do's en don'ts volgt is er echt wel "goed" eten te vinden tussen alle restaurants midden in het toeristische gebied.

 Ik hoop dat jullie wat aan deze do's en don'ts hebben. Het zou ontzettend zonde zijn om het lekkere Portugese eten te missen tijdens je verblijf.Waar hebben jullie lekker gegeten in Albufeira?

Ik ben benieuwd.Bye,
Frances
SHARE:

2 opmerkingen

 1. Goed eten voor 6 euro bestaat wel in Albufeira hoor. Maar wat betreft het restaurant Madeira, daar kan je inderdaad goed eten, en een zeer vriendelijke bediening. Voorlaatste maal dat we i het zuiden waren <as het spijtig genoeg gesloten, maar laatste maal was het genieten.


  Mvg,

  Denis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Denis, Als je nog tips hebt voor lekker eten in Albufeira?.. Ik hoor het graag.. Fijne avond. Groetjes Frances

   Verwijderen

Blogger Template Created by pipdig