dinsdag 15 september 2015

Lifestyle - Klaar voor de herfst? -

AAHHHGG... De herfst is al begonnen. nouja, de meteorologische herfst. En dan heb je ook nog de astronomische herfst. Die begint 21 september. Dus we hebben nog een paar dagen "zomer".  Helaas is het zomergevoel bij mij al bijna weg. Langzaam bereid ik me voor op de herfst. Accepteren dat de zomer voorbij is vind ik niet makkelijk. Ik heb een paar trucjes om er een heerlijke, leuke, "warme" herfst van te maken. Eenmaal geaccepteerd dat het herfst gaat worden, maakt deze tijd van het jaar een stuk leuker!

1 Geurkaarsjes.
Mijn geurkaarsen komen weer uit de kast. Ik hou van Yankee Candle!! Mijn YC koop ik oa bij Lily&Rose in Groningen. Ik verdeel waxinelichtjes in de vensterbank en op tafel. Ook pak ik mijn dekentjes en leg ik deze klaar op en naast de bank.


2 Kledingkast opruimen.
Mijn zomerkleding plaats ik onderin de kast en mijn herfst kleding komt weer een plank hoger te liggen. Voornamelijk vesten en jasjes. Dan kan ik nog wel wat t-shirts aan met een vest erover. Laagjes kleding is nu handig want soms kan het nog wel eens warm zijn deze tijd van het jaar. (lees: heel soms). Uiteraard komen mijn cozy socks ook weer te voorschijn. 

3 Aanpassen van de voorraadkast.
Weg met de zomerthee, aperol spritz en wegwerp bbq's. Dit ga ik vervangen voor andere producten die voor mij de herfst typeren. Pickwick thee gekarameliseerde peer, muesli/noten koeken, een lekker drankje als amaretto, warme havermoutpap met kaneel en zo kan ik wel even door gaan... Voor mij (en ik denk voornamelijk voor mijn moeder) komt de tijd van het bakken er weer aan. Lekkere appeltaarten en kruidkoek.
Pagina uit het boek van rudolph's bakery.
4 Herfst make-up look.
Misschien wel het leukste om te doen! Mijn dagelijkse make-up tasje veranderen. Ruimte maken voor de herfst tinten en weg met de fel roze lipstick. Hier zal ik een apart artikel over schrijven.

5 Gewoon genieten van wat er komen gaat.
Ik wil iedereen de tip geven om gewoon te genieten van wat er komen gaat. Ik hoor om mij heen wel eens het volgende: (ook ik maak me hier wel eens schuldig aan)
- Ik denk dat ik ziek wordt.
- Door de kortere dagen wordt ik sneller moe.
- Ik kan zo slecht mijn bed uit komen.

Natuurlijk zullen de kortere dagen hier wel iets invloed op hebben. Echter heb je 1 groot voordeel als je stopt met jezelf aanpraten dat je ziek en moe bent/wordt. Het gaat op een gegeven moment tussen je oren zitten.

Slecht je bed uit kunnen komen ligt niet aan de herfst maar aan je eigen discipline! Stap direct uit je bed als de wekker gaat :-) en Enjoy the day. (hoe moeilijk het ook is) 

Think positive en omarm de herfst.


Tijdens het schrijven van dit artikel begin ik me steeds meer te verheugen op deze tijd van het jaar. Ik zal mijn moeder eens vragen of ze die appeltaart al gebakken heeft ;-P

Happy Autumn,

Frances

Twitter  Facebook  Instagram
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig