donderdag 24 september 2015

Recept - Gorgonzola Hamburger -

Hi iedereen, In mijn post van afgelopen zondag konden jullie onder andere lezen en zien wat ik als avondeten had klaargemaakt. Een broodje hamburger met zoete aardappelen uit de oven. Ik zal jullie hieronder vertellen hoe ik dit klaargemaakt heb.


Het basis idee komt uit een kookboek van Jamie Oliver. Hij noemt deze burger "De koning der burgers". Ik heb de ingrediënten aangepast naar eigen smaak. Jamie heeft gelijk. Dit is absoluut DE KONING DER BURGERS.

Ingrediënten
 • rundergehakt voor 2 personen
 • zout en peper
 • gorgonzola 
 • witte bolletjes met sesamzaad 2
 • ketchup
 • appel 1
 • bladspinazie een paar blaadjes
 • rode uit 1
 • rode wijnazijn paar eetlepels
 • olie
 • zoete aardappel 1 à 2 stuks
Kruid je gehakt met peper en zout en maak hier 2 hamburgers van. Ik zou ze iets dikker maken. Dit komt ten goede van de smaak. Braad je hamburgers gaar. Als ze bijna gaar zijn schep wat gorgonzola over je hamburger en laat je dit lekker intrekken en smelten. Dek je koekenpan af met aluminiumfolie zodat de kaas goed kan smelten.

Snijd je ui in dunne ringetjes en doe deze in een bakje. Voeg hier een flinke scheut rode wijnazijn aan toe en een snufje zout. (zie foto hieronder). Laat dit een paar minuten intrekken.
Ondertussen rooster je in een andere pan je bolletjes. Deze snijd je door de helft en leg je met de binnenkant naar beneden in de pan. Zodra je broodjes lekker geroosterd zijn leg je deze op een bord.

Smeer de boven en onderkant in met een laag ketchup. Daarna kun je het broodje gaan bouwen in deze volgorde:
- dun schijfje appel
- paar blaadjes bladspinazie
- hamburger
- rode ui (deze wel eerst goed uitknijpen)
- als laatste druk je de bovenkant erop

De zoete aardappel was ik goed en indien nodig boen ik het zand eraf. Ik laat de schil erom heen. Dan gaat de aardappel in de magnetron op het hoogste vermogen ongeveer 5 minuten. Zo maak ik de aardappel iets gaar. Daarna haal ik deze eruit en snijd ik hier reepjes van. (pas op, die aardappel is warmer dan je denkt). Hier strooi ik wat zout en peper overheen. Als laatste wat olie. Vervolgens verdeel ik de reepjes over een bakplaat. Dit gaat in de oven. 200 graden ongeveer 15 minuten. De baktijd in de oven hangt af van de grootte van je reepjes.

Veel kookplezier en eet smakelijk.

See you soon,

Frances

 Twitter  Facebook  Instagram
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig