zondag 13 september 2015

Recept - Maak je eigen granola bar -

Op youtube zag ik laatst een filmpje wat mijn aandacht trok. Maak je eigen granola bar. Oftewel maak je eigen muesli reep. Dit wilde ik natuurlijk ook proberen. Met een beetje eigen fantasie heb ik een super lekkere en gezonde ontbijt reep gemaakt. Ook is dit lekker als tussendoortje. Of stop de repen in een leuke pot om weg te geven en je hebt een cadeautje uit eigen keuken.


Benodigdheden:
 • 200 gr dadels (zonder pit)
 • 100 gr havermout
 • 50 gr walnoten
 • 20 gr pecan noten
 • 30 gr cashewnoten (gezout)
 • 50 gr rozijnen/krenten gemixt
 • 60 gr gedroogd fruit (mango, papaya, aardbei, kiwi, vijgen)

 • Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel je havermout en alle noten (fijn gehakt) op een bakplaat met bakpapier. Stop de bakplaat in de oven. Hou dit goed in de gaten. Na ongeveer 5 minuten schep je het mengsel om. Daarna na 2 minuten weer.. Als de havermout goud bruin is gekleurd, is het mengsel klaar en haal je de bakplaat uit de oven. LET OP: Op het laatst gaat het heel snel en voor je het weet verbrand je havermout.
  Stop de dadels in een blender en blend dit net zo lang tot dit een dikke smeuige pasta is geworden. Haal alle dadel pasta uit je blender (dit vergt even wat tijd) en stop dit in een kom. Voeg de afgekoelde havermout/noten mengsel hierbij. Kneed dit samen tot alles goed gemengd is. Voeg daarna de rozijnen en gedroogd fruit toe. (rozijnen kunnen in zijn geheel en het gedroogde fruit in kleine blokjes). Voor gedroogd fruit kies ik payapa, mango en vijgen. Totaal 60 gram.
  Als je alles goed door elkaar gekneed hebt is het mengsel klaar. Pak een bak en bekleed deze met bakpapier en druk het mengsel stevig aan in de bak. Stevig aandrukken is een must, vooral de randen.

  Laat de bak een half uur in de koelkast staan en daarna kun je de grote plak uit de bak halen en in stukjes snijden.

  Ik ben benieuwd naar jullie eigen gemaakte granola bars.. 

  Liefs,

  Frances

  SHARE:

  Geen opmerkingen

  Een reactie posten

  Blogger Template Created by pipdig