donderdag 3 september 2015

Travel - Wijnproeverij bij Adega do Cantor, de wijngaard van Cliff Richard -Vandaag heb ik alweer mijn laatste artikel over de vakantie. Dan is nu echt de vakantie voorbij. Maar eerst nog even nagenieten bij het schrijven van deze blogpost. Vanuit de Algarve in Portugal kun je een excursie doen naar de wijngaard: Adega do Cantor. Bij deze wijngaard kun je deelnemen aan een rondleiding en proeverij. 

Je wordt opgehaald vanaf je appartementencomplex. De prijs voor ons was €20,- p.p inclusief vervoer, rondleiding en wijnproeven. Indien je uit een andere plaats afgehaald wordt kan de prijs anders zijn. Wij werden gehaald uit Albufeira.

Je begint met het verzamelen bij de poort. Als de groep compleet is begint de gids te vertellen over de wijngaard. Het ontstaan, de productie en het productieproces. De gids vertelde met veel passie en het was prettig om naar te luisteren. De tour was Engelstalig. 

Uiteindelijk kom je in de wijnkelder uit en begint de proeverij. We hebben totaal 4 soorten mogen proeven. Tevens heeft ze ons in het kort uitgelegd hoe je wijn het beste kunt proeven. (draaien met je glas, kleur beoordelen, geur beoordelen enz). De rondleiding was interessant. Leuk om aan deel te nemen, zeker als je een Cliff Richard fan bent.

Mocht je een rondleiding willen boeken kan dit rechtstreeks via de wijngaard. Correspondentie in in het Engels. Klik hier voor de website.By the way: deze wijngaard maakt alleen droge wijnen. Dus mocht je een zoete wijn drinker zijn. BE PREPARED!Wellicht heeft iemand deze rondleiding ook al eens gedaan?Bye,Frances

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig