zaterdag 10 oktober 2015

Uitstapje - Een dagje naar Groningen -

Vandaag neem ik jullie mee door het centrum van de stad Groningen. Wellicht gaat iemand tijdens de herfstvakantie naar Groningen? Dan is dit zeker leuk om door te lezen.


Ik heb ervoor gekozen om dit in de vorm van een wandeltocht aan jullie te vertellen. Ik start en eindig bij het station. Dus ideaal als je met het openbaar vervoer naar Groningen komt. Dit rondje is goed te voet te doen en kan makkelijk in 1 dag. Er is genoeg ruimte voor een pauze, lunchen en winkelen.

Vanaf het station (1) kijk je uit op het Groningermuseum (2). Met het station in je rug vindt je links het beeld 't peerd van ome loeks (3) en rechts de boten voor een rondvaart door de grachten (4).

Als je rechtdoor loopt over de museumbrug (5) kom je na ongeveer 5 minuten lopen uit in de Folkingestraat (6). Deze straat vind ik één van de gezelligste straatjes van Groningen. Leuke eenmanszaakjes met kleding, eten, kunst, antiek en een synagoge... Aan het einde van de Folkingestraat kom je op de Vismarkt (7) uit. Op zaterdag is hier altijd markt. Hier kun je even afslaan de Vismarkt op. Maar als je vanuit de Folkingestraat rechtdoor blijft lopen kun je op een gegeven moment rechtsaf. Dit is de Zwanestraat (8). Op de hoek van de zwanestraat zit de Thee/Koffie winkel Simon Lévelt. Deze straat is een stukje rustiger maar ook erg gezellig. Als je deze straat uit loopt kom je vanzelf bij de Grote Markt (9) en de Martinitoren (10) uit.

Vanaf hier kun je alle kanten op. Je kunt een terrasje pakken, Martinitoren beklimmen, stadhuis bekijken of richting de Herestraat (11) lopen om te winkelen. De Herestraat is de bekendste winkelstraat van Groningen. Heb je geen zin om te winkelen is een korte wandeling naar de Rijksuniversiteit (12) ook leuk. Vergeet dan niet om langs de zijstraten (13 en 14) van de universiteit te lopen. Hier vind je oa de soepwinkel (leuk om even te kijken).

Om je ronde af te maken ga je vanaf de Grote Markt naar de Herestraat. Deze loop je helemaal uit totdat je bij de Herebrug (15) bent. Als je op de brug staat en je gaat naar rechts kom je vanzelf weer bij het station uit.

Uiteraard heeft Groningen nog veel meer te bieden dan wat jullie nu gezien hebben. Echter heb je dan meer tijd nodig. Voor mij is dit een ideaal rondje voor een dagtrip naar Groningen.


Station

Station en rondvaartmaatschappij

Groningermuseum

Peerd van Ome Loeks

Hieronder een aantal foto's genomen vanuit de Folkingestraat.De zwanestraat

Martinitoren (vanaf de achterkant, de Grote markt zit aan de voorkant)

Universiteit

Soepwinkel

Onderweg naar de Herebrug

OP de Herebrug

Ik hoop dat jullie wat aan deze dagtrip info hebben. Mochten er vragen zijn verneem ik dit uiteraard graag. Wat vinden jullie het mooiste aan de stad Groningen?

Fijn weekend en liefs,

Frances


SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig