dinsdag 29 december 2015

Recept - Ontbijten met avocado -

Vandaag deel ik nog een gezond ontbijt recept. Perfect om de afgelopen kerstdagen mee te compenseren.
Avocado met ei op toast is een heerlijke voedzame combinatie. Ideaal om de dag mee te beginnen. Avocado is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens heel gezond. Snijd je avocado en een ei in plakjes en verdeel dit over je geroosterde broodjes. Daarna strooi je hier peper en zout overheen. Echt HEERLIJK!! Als extraatje kun je beginnen met een plakje rosbief met daaroverheen een eitje en avocado reepjes. Peper en zout niet vergeten.

Avocado zorgt voor een sterkere huid, gaat rimpels tegen, gaat natuurlijke haaruitval tegen en een avocado zit vol vitaminen en mineralen. 

Wanneer is een avocado rijp?
Als je een avocado koopt zorg er dan voor dat deze een beetje zacht is. Dan is die perfect om te eten. Een harde avocado is nog rauw en smaakt bitter. Je kunt het ook zien aan de kleur. Groen is niet rijp. Lichtbruin is bijna rijp. Bruin is rijp. Dit is geen maatstaf want een avocado met groene schil die wel zacht is, is WEL rijp. 
Een andere lekkere combinatie is Avocado met zongedroogde tomaatjes. Prak een avocado en voeg peper en zout toe. Snijd daarna een aantal zongedroogde tomaatjes in blokjes en roer dit door de avocado. 

Besmeer een pistolet met een lekkere laag hoemoes. Daarbovenop komt de avocado mix. 


Eet smakelijk!

Frances


Twitter  Facebook  Instagram
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig