zaterdag 9 januari 2016

Recept - Gember kip uit de oven -

Benodigdheden 3-4 personen
- kip 4 pootjes
- 2 teentjes knoflook
- zoete en zoute ketjap (zie foto)
- 1 gember bolletje (zie foto)
- gembersiroop (zie foto) 

Mocht je standaard geen gember bolletjes en gembersiroop in de koelkast hebben staan kun je ook het nat uit het potje met gember bolletjes gebruiken. Dan hoef je voor dit recept enkel een potje gember bolletjes te komen en geen gembersiroop. Je hebt voor dit recept maar 2 eetlepels van deze siroop nodig dus het is zonde om dit apart te kopen. Ik gebruik wel een los flesje met gember siroop omdat uiteindelijk je gember bolletjes droog komen te liggen.

Hierboven foto's van de ketjap gember bolletjes en gember siroop. 

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). snijd de teentjes knoflook en het gember bolletje fijn. Leg de kip in een ovenschaal en voeg hier de knoflook en gember aan toe. Vervolgens 2 eetlepels zoete ketjap. 2 eetlepels zoute ketjap en 2 eetlepels gembersiroop.

Meng de kip door dit mengsel. Voor een optimale smaak laat je dit ongeveer een half uurtje intrekken. Daarna zet je de schaal in de oven. Totale baktijd is ongeveer 30 minuten.
Na 10 minuten haal je de schaal uit de oven en draai je de kip. Ook schep je wat saus over de kip heen. 

Wederom na 10 minuten haal je de schaal uit de oven en voeg je een paar eetlepels water toe aan de saus. De saus wordt hierdoor wat dunner. Je kunt nu opnieuw de kip draaien en de saus eroverheen scheppen.

Nu nog 10 minuutjes en de kip is ready!!


Deze kip is lekker om samen te eten met de volgende recepten:
Snelle en smaakvolle bami
Roergebakken snijboontjes


Liefs,


Frances


Twitter  Facebook  Instagram
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig