woensdag 17 februari 2016

Bananenbrood met speltbloem en rozijnen (lactosevrij)
Zoals jullie misschien gezien hebben op Snapchat (francesfalicia) weten jullie dat ik laatst een bananenbrood heb gebakken. Ik heb voor dit recept diverse filmpjes bekeken en recepten gelezen. Uiteindelijk is hier mijn eigen versie bananenbrood uit gekomen. Het was best spannend.. Zal die lukken of niet?

Ik had nog wel klein "probleempje" want toen ik alles klaar had kwam ik erachter dat ik geen cakeblik had. Enkel een muffin tin. Dus uiteindelijk zijn het bananenbrood muffins geworden. T voordeel hiervan was een kortere baktijd :-P

Ingredi├źnten:
- rijpe bananen 2 stuks. (hoewel ik denk dat 3 nog lekkerder is)
- havervlokken 125 gram
- speltbloem 125 gram (gewone bloem kan ook)
- olijfolie 125 gram
- rozijnen 125 gram
- kokosnoot suiker 125 gram (gewone suiker kan ook)
- bakpoeder 2 theelepels
- zout halve theelepel
- boter om bakblik in te vetten

Begin met de oven voor te verwarmen op 190 graden hete lucht. Prak de bananen en doe dit in een kom. Daarbij gaat de olie suiker en rozijnen. Meng dit door. Daarna beetje bij beetje speltbloem. Vervolgens de havervlokken, bakpoeder en het zout. Roer alles goed door met een pollepel.
Vet je bakblik in met wat boter en verdeel je beslag over de muffin bakjes. Dit recept is genoeg voor 12 muffins of 1 kleine cake.

De muffins gaan 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden hete lucht. Vergeet niet om te testen of de bananenbroodjes klaar zijn met een sat├ęprikker. Ik durf niet te zeggen wat de baktijd is als je het recept in een cakeblik klaarmaakt. Ik gok ongeveer 50 minuten. Mocht iemand het recept in een cakeblik klaarmaken? Laat dan even weten wat de baktijd is.
De bananenbroodjes kun je prima invriezen en meenemen naar je werk als tussendoortje. Als je dit s'ochtends uit de vriezer haalt is het rond de middag ontdooid.

Hebben jullie al eens bananenbrood gebakken?

Liefs,

Frances
SHARE:

2 opmerkingen

  1. Reacties
    1. Het viel ook zeker in de smaak. En vult goed. Bedankt voor je leuke reactie.

      Verwijderen

Blogger Template Created by pipdig