donderdag 11 februari 2016

Recept - BBQ chicken pizza (lactosevrij) -


Voor dit recept ben ik ge├»nspireerd door een filmpje die ik een tijdje geleden op facebook heb gezien. Helaas kan ik het filmpje niet meer terug vinden.

Bij dit recept is het belangrijk dat je een lekkere BBQ saus gebruikt en verschillende soorten kaas. Dan wordt de pizza het lekkerst. Het deeg voor de pizzabodem en de saus die ik gebruik zijn lactose vrij (weinig lactose). De kaas kan ook in lactose vrije versie gekocht worden. In de supermarkt of online bij www.lactosevrijwinkelen.nl

Ingredi├źnten:
- 1 pak verse pizzadeeg bijvoorbeeld van Tante Fanny
- 2 stuks kipfilet
- BBQ saus. Die van Remia is echt geweldig, zie foto.
- halve ui
- jong/belegen kaas geraspt
- mozzarella kaas geraspt
- cheddar kaas (geraspt en anders de voorverpakte plakjes)

 Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (zoals op de verpakking staat van het pak pizzadeeg). Rol de deegplak uit op een rooster en doe dit in een voorverwarmde oven. Dit is klaar na ongeveer 7 minuten. Ondertussen laat je wat olie warm worden in de pan en bak je de kip stukjes. Voordat de kipfilet gaar is voeg je ongeveer 2 tot 3 eetlepels BBQ saus toe en laat je de kip hierin gaar bakken. Slijd een halve ui in halve dunne ringen.
 Dan is het nu tijd om je pizza op te bouwen. Begin met een aantal scheuten BBQ saus. Bedek de bodem hiermee (zie foto). Daarna een laagje met de kaassoorten. Daarna de kip stukjes gevolgd door de halve uienringen. Als laatste weer een laag kaas.
 Hieronder een aantal foto's van de tussenstappen van de laagjes.


Nadat de laagjes gemaakt zijn gaat de pizza weer de oven in. In ongeveer 7 minuten is de pizza klaar. Geloof me, je weet niet wat je proeft.. Het is echt heerlijk!! Wij hebben hier super lekker van gegeten.

Tip: Heb je pizza over? De volgende dag is deze pizza ook heerlijk om te eten. Ik heb de perfecte opwarm tip. Zet een koekenpan op het vuur met een heel klein beetje olie/boter. (zonder boter of olie kan het ook). Zodra de pan en de olie heet is leg je de stukjes leftover pizza in de pan en maak je deze warm. Draai de pizza ook om zodat de bovenkant lekker warm wordt en de kaas opnieuw smelt. 
Deze pizza kan niet fout gaan... Veel kookplezier en eet smakelijk.

Frances


Twitter  Facebook  Instagram 
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig