zaterdag 30 april 2016

Eten in Barcelona - Snapshots -


Wij vinden het leuk om in een stad de lokale restaurants uit te proberen. De toeristische eetgelegenheden proberen wij zo veel mogelijk te vermijden. In de zijstraatjes van bijvoorbeeld de Ramblas zijn tal leuke restaurantjes te vinden. Tripadvisor is een handige app om te gebruiken. Hier kun je zoeken naar restaurants. Daarbij kun je diverse filters aangeven zoals prijsklasse, type keuken en in welke wijk je iets zoekt of juist wat er nu vlak in de buurt zit. Bezoekers geven een beoordeling en schrijven en klein stukje over hun bevinding nadat ze ergens gegeten hebben. Tripadvisor is daarom super handig.  Toch zijn wij erachter gekomen dat sommige toeristische plekken wel leuk en lekker zijn om te eten. Zo heb je aan de Ramblas een gigantische markt (la Boqueria) waar allerlei versproducten verkocht worden. Ham, vis, fruit, noten, wijn enz.. Over deze markt verdeelt staan diverse kramen waar verse gerechten bereid worden. Voornamelijk vis. Rondom de kraam kun je aan een bar zitten. Je kijkt als het waren in de keuken. Mensen uit Barcelona zelf eten hier, maar ook veel toeristen. De visschotels die ze hier serveren zijn echt ontzettend lekker. Als je in Barcelona bent kun je dit echt NIET overslaan.
Op een lokale markt.

Ontbijten bij een bakkertje op de hoek van de straat.Nu volgen er een aantal foto's die ik genomen heb op de boqueria. Een giga markt aan de Ramblas.Tapas eten en Sangria drinken in Restaurant Mirilla. Ze hebben een vaste kaart en een losse kaart die elke dag wisselt. Super lekker om uitgebreid tapas te eten. Klik hier voor googlemaps We hebben daar gezien hoe ze de Sangria maken. Ik ga dit thuis eerst proberen en als het net zo lekker smaakt als daar zal ik jullie laten weten wat er allemaal in gaat.
Lunchtijd :-)


Er is genoeg lekkers te verkrijgen in Barcelona. Ik zou iedereen aanraden om geen ontbijt te boeken bij je hotel. Het is juist ontzettend leuk als je wakker wordt ergens een plekje op het terras te zoeken. Of een klein bakkertje in één van de zijstraatjes. 


Waar hebben jullie erg lekker gegeten in Barcelona?

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig