zondag 10 april 2016

kikkererwten cake met chiazaadjes en hazelnoten. Het perfecte tussendoortje - Lactosevrij -Vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn kikkererwten cake maak. Deze cake zit vol energie bommetjes. Het is geen cake die je bij de koffie serveert. Ik eet dit als tussendoortje. Veel mensen pakken Snelle Jelle, Sultana of een kant en klare muslireep. Maar je eigen tussendoortje klaarmaken is veel lekkerder en ook nog eens gezonder.

Tip: Na het afkoelen van de cake snijd je deze in plakken. Vries dit daarna in. Zo kun je elke dag een plakje uit de vriezer halen en meenemen naar je werk. Heb je geen vriezer? Dan kun je de cake in de koelkast ongeveer 5 dagen bewaren. 
Ingrediƫnten:
- blik kikkererwten 400 gram
- 75 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 3 eetlepels sojamelk
- 3 eetlepels olie
- 150 gram speltmeel
- 25 gram palmsuiker (gewone suiker kan ook)
- 25 gram chiazaadjes
- 50 gram hazelnoten
- 1 volle theelepel baking soda ( of 1 zakje a 16 gram bakpoeder)
Pureer de kikkererwten inclusief het lekvocht. Het makkelijkste om dit te pureren is in een blender. Mix in een kom bij de kikkererwten puree, de eieren, speltmeel, sojamelk, olie, palmsuiker en baking soda. Mix dit een paar minuten goed door.

Daarna kan de rest van de ingredienten erbij. Hak de hazelnoten door de helft en hak de pure chocolade in kleine stukjes. Schep dit samen met de chia zaadjes door het beslag.
Verdeel het beslag in een cakeblik en zet dit in een voorverwarmde oven op 180 graden. De kikkererwtencake is in ongeveer 40 minuten klaar. 

Hoe ziet jullie tussendoortje er meestal uit?

Liefs,

Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig