woensdag 11 mei 2016

Chocolate chip cookies met amandelmeel - Lactose vrij -


Deze koekjes zijn om te smullen. Omdat ik amandelmeel gebruik zijn ze lekker zacht en sappig. In dit recept zit totaal 1,5 eetlepel suiker. Om de koekjes nog iets zoeter en smeu├»ger te maken gebruik ik 1 geprakte banaan.

Mijn collega's zijn vaak proefkonijn. Ook dit recept viel bij hun in de smaak. Nadat ik de koekjes zelf geproefd heb denk ik dat de 1,5 eetlepel suiker die ik gebruik niet direct nodig is. Door de chocolade en de banaan zijn de koekjes al zoet genoeg. De volgende keer ga ik de suiker schrappen.

Boodschappenlijstje:
- 70 gram kokos olie
- 65 gram pindakaas of amandelpasta (tip: natuurwinkel)
- 1 banaan
- 1,5 eetlepel suiker
- 2 volle theelepels bakingsoda
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram havermout (oats)
- 1 ei
- zakje vanillesuiker 8 gram (dit is optioneel)
- 40 gram gehalveerde hazelnoten
- 60 gram pure chocolade (in kleine stukjes gehakt)

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Voeg in een mixkom je kokos olie, pindakaas, suiker, vanille suiker, bakingsoda, amandelmeel 1 ei. Mix dit goed door. Prak je banaan en voeg dit ook toe. Mix dit geheel een paar minuten goed door.

Daarna gaan de hazelnoten, chocolade en de oats bij het mengsel. Wederom mixen tot alles goed gemengd is. Gooi niet alle chocolade erdoor maar bewaar een klein beetje. Dit is nodig om als laatste nog over de koekjes te strooien.

Van dit mengsel kun je 10 (best grote) koekjes maken.

Maak 10 gelijke bolletjes en verdeel dit over de bakpla(a)t(en). Druk vervolgens de bolletjes plat tot ongeveer 0,5 tot 1 cm dik. Houd goed afstand tussen de koekjes. Sprenkel als laatste nog wat chocolade over de koekjes. Na 10 minuten in de oven zijn de koekjes klaar.

Afgekoeld zijn ze het lekkerst.XO

Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig