maandag 16 mei 2016

Festival survival kit - festival snapshots -Het festival seizoen is begonnen. Ik was nooit echt een festival ganger. Dit jaar heb ik in korte tijd een paar festivals bezocht. Hierdoor heb ik iets meer festival ervaring op gedaan. Ik heb mijn eigen festival survival kit samengesteld. Zo kom je de hele dag door!

Mijn kit is samengesteld als je 1 dag naar een festival gaat met warm weer. 

1.  lichtgewicht rugzak
2.  zakdoekjes
3.  handdoek (optioneel)
4.  een paar plasticzakken/afvalzakken
5.  sportschoenen (die heb je aan)
6.  slippers (ligt er aan wat voor soort festival)
7.  poncho
8.  elastiekjes
9.  oordopjes
10. pet
11. zonnebril
12. aspirines
13. desinfecterende handgel
14. neem een losse waterfles dop mee
15. zonnebrandcrème (mini, of stop zelf een klein beetje in een reispotje)

Daarnaast uiteraard een identiteitsbewijs en geld. Houd je rugzak zo licht mogelijk. De lijst lijkt lang maar het zijn allemaal kleine producten die echt van pas kunnen komen. Heeft het geregend en je wil even ergens zitten? Jij hebt plasticzakken. Gaat het regenen? Gebruik je poncho of een afvalzak. Niks is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. Neem altijd zonnebrand en een pet mee. Daarnaast is een zonnebril ook handig. Maar een pet met zonnebrandcrème zijn belangrijker. Bij veel festivals kun je kluisjes huren. Zelf vind ik dit super handig om je rugzak in te stoppen.

Wil je geen rugzak mee maar een klein handtasje? Laat dan je slippers en handdoek thuis liggen. Alle andere bovenstaande producten passen in je handtas en jij bent 100% festival proof!

Weet je van te voren dat het koud en wellicht regenachtig wordt. Pas dan je kit aan. Laat je zonnebrand, petje, zonnebril en slippers thuis liggen. Een warme jas en goede schoenen is dan geen overbodige luxe. Doe geen nieuwe schoenen aan want er is blubber gevaar..! 

Wordt het echt nat doe dan het volgende: doe je sokken aan. Daaroverheen een plastic boterhamzakje en dan weer een paar sokken. Daarna je schoenen en je hebt gegarandeerd droge voeten.

De losse flessendop kan handig zijn om eventuele flesjes mee af te sluiten. Als je bijvoorbeeld water besteld worden de doppen niet aan je meegegeven. Daarom is het handig om zelf een dop mee te nemen.

Er zijn ook veel meer daagse festivals in Nederland. Daar heb ik (nog) geen ervaring mee. Misschien dat dit nog gaat komen.
Happy festival season!!

Wat nemen jullie altijd mee naar een festival?

XO

Frances

SHARE:

1 opmerking

  1. Ik zou plastic zakjes meenemen voor in je schoenen... blijven je voeten altijd droog!

    BeantwoordenVerwijderen

Blogger Template Created by pipdig