maandag 23 mei 2016

Waarvoor kun je baking soda gebruiken? - bespaar tips -


Baking soda moet niet vergeleken worden met gewone soda (schoonmaaksoda). Baking soda werd vroeger veel gebruikt in Amerika. In de grotere supermarkten is baking soda verkrijgbaar. Vaak staat dit in het "buitenlands/Amerikaans gangpad. 

Baking soda wordt veel gebruikt voor het rijzen van je deegwaren/beslag. Wat veel mensen niet weten is dat het ook goed is voor andere doeleinden. Ik vertelde mijn schoonmoeder dat baking soda maar 1 maand na openen houdbaar is (staat op de verpakking). Maar 1 pak baking soda is zoveel dat je dit NOOIT op krijgt binnen 1 maand. Of iemand moet elke dag in de keuken staan te bakken! Eigenlijk best zonde om dan een half pak weg te moeten gooien. Maar nadat ik hoorde waar baking soda allemaal goed voor is krijg je een pakje met gemak op binnen 1 maand.
Voorkom verstopping in je afvoerput. Strooi een flinke kop in je putje en spoel vervolgens na met heet/kokend water. Afwassen gaat ook prima met een beetje baking soda. Die aangekoekte pannen krijg je goed schoon. Vul je pan met heet water en een lepel baking soda.

Baking soda verwijdert nare geurtjes. Hierdoor ideaal om wat onderin je prullenbak te strooien (of kattenbak)

Baking soda heeft een reinigende werking. Strooi een beetje over je tandpasta en poets je tanden hiermee voor een extra reiniging. Ook kun je een beetje baking soda bij je shampoo voegen. Je haren worden heel schoon en gaan mooi glanzen. Het is ook mogelijk om een paar eetlepels aan je was toe te voegen. Naast je vloeibare wasmiddel. (zoals een soort vanish) 

Je kunt je wasmachine er ook mee reinigingen door bijvoorbeeld je machine te laten draaien met enkel een kopje baking soda en geen wasgoed. 

Baking soda zal vast en zeker goed zijn voor nog veel meer. Maar deze tips zijn voor mij al genoeg om een pakje op te kunnen maken voordat de houdbaarheid voorbij is.

Voor welke doeleinden gebruiken jullie baking soda?

Till the next time.


Frances

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig