zondag 31 juli 2016

Dagtrip - Giethoorn -


Giethoorn. Oftewel "Het VenetiĆ« van het noorden". Op een zaterdag middag zijn we naar Giethoorn Gereden. Aangekomen in het kleine Giethoorn zoeken we een parkeerplek. Ongeveer 10 minuten later stappen we uit de auto en lopen we met de stroom mee. Richting de gezellige straatjes, smalle watertjes, prachtige huizen, winkeltjes en eetgelegenheden. En om niet te vergeten alle boot verhuur bedrijven. 

Het is gezellig druk, omringt door Nederlanders, Chinezen, Duitsers, Belgen, Afghanen en af en toe een Italiaan lopen we door de straatjes. We stappen een oude boerderij binnen waar bij de ingang kniepertjes worden gebakken. Binnen in de Boerderij krijgen we een dia show te zien. "Giethoorn in 80 dia's" heet het. Interessant en leuk om mee te beginnen. Vervolgens wandelen we door de bijbehorende tuin waar we stuiten op een ooievaarsnest. Prachtig om te zien.

We wandelen verder en gaan ergens aan de waterkant zitten. Bootjes kijken.... De ene boot luxer dan de andere en gezelliger dan de andere. Een stelletje kijkt versuft uit zijn ogen, wat mij erg leek op "Wat doe ik hier..." Een andere boot met een gezin die zelf een picknick mand mee hadden met heerlijke hapjes. Een stel meiden die aan het zonnen waren op het bootje. Een bootje vol Chinese toeristen die naar mijn idee de selfie stick en het woord selfie hebben uitgevonden kwamen ook voorbij. Bijzonder dat er nog niemand het water is in gerold voor onze ogen. Maargoed, genoeg vermaak terwijl we ons zakje met kersen aanbreken en op smikkelen.

We twijfelen nog om zelf ook een bootje te huren, echter horen we toevallig een vrouw zeggen dat je door de drukte eigenlijk steeds in de file staat en een rondje Giethoorn al snel 3 uur duurt. (ja, dat is kassa voor de boot verhuurders) We kiezen ervoor om geen boot te huren maar om te wandelen. We lopen rustig verder en gaan op een bruggetje staan, wederom kijken naar de bootjes. Vervolgens horen we, KLABAMMMM en de brug begint te trillen!! Jahoor, een bootje is even de macht over de motor verloren en rijdt recht in op de brug palen. Na een paar minuten stuntelen kan de boot weer verder varen. En de file is begonnen... haha

Het is warm deze dag, moe en dorstig gaan we zitten bij een van de vele eetgelegenheden. Het "mensen kijken" verveelt ons zeker niet. We komen aan de praat me een gezin met 4 kinderen. We vertelden over de oude boerderij met het ooievaarsnest. Ze gaan er ook een kijkje nemen. Wij borrelen nog gezellig na en lopen uiteindelijk langzaam terug naar de auto.

Het was een leuke dag en Giethoorn is zeker aan te bevelen. Als je geen bootje wilt huren zou ik rond een uur of 3 heen gaan. Rond wandelen, borrelen en wellicht nog eventjes wandelen. Daarna ergens een hapje eten om vervolgens giethoorn bij avond te bekijken. 
Wij zijn enkel s'middags geweest maar ik denk dat het s'avonds weer heel anders is. 

Ok, weer genoeg gekletst voor vandaag. Hieronder diverse snapshots van deze dag.Als wij nog eens heen gaan zal ik ervoor kiezen om het eind van de middag en de avond te pakken. Voor degene die al eens in Giethoorn zijn geweest, tips waar je lekker kunt eten?

XOXO

Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig