zaterdag 27 augustus 2016

Dagtrip met de auto - 5 tips & low budget -

Het is altijd leuk om een dagje weg te gaan. Met z'n tweeën, vrienden of met familie. Soms kan een dagje weg een behoorlijke kostenpost worden. Bijvoorbeeld een dagje dierentuin zal al snel 25 euro entree per persoon kosten. Een dag naar een pretpark is al bijna 35 euro entree per persoon. Gelukkig is er genoeg te beleven in Nederland wat niet zoveel geld hoeft te kosten. De benzinekosten zijn waarschijnlijk de grootste kostenpost. Maar goed, die kosten heb je ook als je naar een dierentuin of pretpark gaat. Ik heb een aantal tips met leuke uitjes die ik met jullie wil delen.

Een middag naar een pluktuin
Een pluktuin is een tuin waar je fruit en bloemen kunt komen plukken. Mensen hebben een pluktuin vaak aan huis. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de bakjes die je gevuld mee terug neemt. De meeste pluktuinen zijn geopend in de zomer. Bijna elke pluktuin heeft ook een terras. Daarom is het leuk om een picknick mand mee te nemen met lekkers. Zo kun je tijdens/na het plukken genieten van je broodje. Op www.pluktuinen.nl kun je een pluktuin vinden in de buurt. 

Dagje Giethoorn
Giethoorn is heel gezellig. Er is van alles te doen en te bekijken. Ik heb een paar weken geleden een blogpost gemaakt over Giethoorn. Klik hier. Je kunt het daar zo duur maken als dat je zelf wilt. Een bootje huren is prijzig. Maar als je met een grote groep bent kun je die kosten delen. Daarnaast is het lunchen bij een café niet goedkoop. Daarom raad ik aan om een koeltas met lekkers mee te nemen en een kleed om op te zitten. Je ziet her en der mensen langs de waterkant zitten op een kleedje. Een stelletje, een gezin en zelfs complete families genieten van hun eigen gemaakte broodjes aan de waterkant. Zo gezellig!!


Bezoek een motorcross wedstrijd of training.
Er zijn diverse crossbanen verspreid door Nederland. Je kunt op internet vinden welke banen wanneer een wedstrijd en of training hebben. Bij de meeste banen kun je gratis een kijkje nemen. Vaak is er op zaterdag een wedstrijd. Voor mijn gevoel is motorcross niet bekend bij veel mensen. Vandaar dat ik dit graag wilde benoemen. Het is namelijk echt leuk om naar te kijken. Vooral de start is mooi om te zien. 


Geniet van een botanische tuin.
Nederland heeft een aantal prachtige botanische tuinen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Klik hier voor een overzicht van de tuinen in Nederland. 
Ga op zoek naar dorpsfeestjes en evenementen.
10 minuten googelen zal je doen verbazen. Bijvoorbeeld Delfsail, Noorderzon, Sneekweek. Er is bijna altijd wel iets te vinden in de buurt waarvan entree vaak gratis is. Ook hebben kleinere steden en dorpjes vaak een museum wat ook gratis bezocht kan worden (of met een kleine bijdrage). Om de kosten te drukken kun je een eigen lunchpakketje meenemen. 


Dit waren mijn tips voor een "alternatief" dagje uit. Wat zijn jullie weekend plannen?

XO Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig