zondag 21 augustus 2016

Dagtrip naar Harlingen - restaurant tip -

Een tijdje geleden hadden Albert en ik het over Harlingen. Het leek ons een keer leuk om Harlingen te bezoeken. Daarna is dit in vergetelheid gekomen. Ik ben hier ooit één keer eerder geweest toen ik als tiener bij familie achterop de motor een dagtocht ging maken. Dit is echt al heel lang geleden en ik kan me weinig van Harlingen herinneren. 


Het was de bedoeling om de dag door te brengen in Sneek. Aangezien daar de Sneekweek nog in volle gang was. Dus we reden naar Sneek. Daar aangekomen kwamen we al snel in de gezellige drukte terecht. Echter viel de sneekweek ons best tegen. Waarschijnlijk is dit onze eigen schuld geweest omdat we niet goed hebben gekeken wat er überhaupt te doen was overdag. Het programma speelt zich voornamelijk s'avonds af. Overdag was er naar mijn mening weinig te beleven. We vragen een collega van Albert waar je goed kunt lunchen in Sneek. Zo komen we terecht bij De Walrus, waar we inderdaad een heerlijk broodje hebben gehad.  

We wandelen verder door het centrum en komen bij de gracht uit, waar ze een opblaasboot race aan het houden zijn. Op zich leuk maar verveelt al snel. We lopen terug naar de auto en herinneren ons het gesprek over Harlingen. Al snel besluiten we om door te rijden.

Vlak voordat we Harlingen in rijden pakken we een zijweggetje die parallel loopt aan de snelweg. We parkeren de auto en lopen de dijk op. We genieten van het prachtige uitzicht.

Vervolgens rijden we verder richting Harlingen. Vlak voordat we het centrum in rijden komen we per toeval uit bij een mini museum. De Barentz werf. Ze bouwen hier een reconstructie van het expeditieship. We volgen de rondleiding. Het is super interessant. De man die de rondleiding geeft, vertelt het leuk en dit maakt het prettig om naar te luisteren.

Uiteindelijk komen we het centrum van Harlingen binnen. Super gezellig, knus, leuke huisjes en overal bootjes. Omdat het ondertussen etenstijd is proberen we een plekje te bemachtigen bij het 't Havenmantsje. Dit schijnt een geweldig restaurant te zijn. Helaas zitten ze helemaal vol. Ze wijzen ons door naar restaurant Nooitgedagt. 

Gelukkig hebben ze daar een plekje voor ons beschikbaar. De buitenkant lijkt op een ouderwets pakhuis. De ingang is vernieuwd met een volledig glazen deur. Binnen wordt modern met ouderwets gecombineerd. Het ziet er sfeervol uit. Her en der staan grote blikken van bonen en tomaten. Deze blikken worden gebruikt als bloempot. In de ene zit een paprika plant, in de andere een muntplantje enz enz.. 

Het eten smaakt voortreffelijk. Voor het eerst drink ik hier een gin tonic. mmm dit is mijn nieuwe favoriete drankje. De bediening is trouwens ook top geregeld. 
Restaurant Nooitgedagt is de perfecte afsluiting van deze dag. Voldaan rijden we terug naar huis.


Here we go!

Eten bij restaurant Nooitgedagt

Gin Tonic

Duo van vis en een wortel chorizo soepje


Risotto met vis - eendeborst met zoete aardappeltjes.
Mochten jullie Harlingen een keertje bezoeken, kan ik restaurant Nooitgedagt zeker aanraden. Het eten is hier tot in de puntjes verzorgd. 

XO

Frances

SHARE:

2 opmerkingen

 1. Probeer het Havenmantsje nog een keer, via Groupon een lunch of diner bon kopen en dan boeken. Sterrenkwaliteit! JRR

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx voor de tip! Heb net even gekeken. Ze hebben er nu een lunch aanbieding op staan.
   Ik hou het in de gaten. Groetjes Frances

   Verwijderen

Blogger Template Created by pipdig