zondag 18 september 2016

Boodschappen doen in Leer - Duitsland -

Een keer in de zoveel maanden gaan we boodschappen doen in Duitsland. Meestal gaan we naar Oldenburg, maar dit keer kozen we voor Leer. Dat is iets minder ver rijden. Als je vanaf Winschoten komt kun je de afslag bij Leer-Nord nemen (afritnr 10). Dan ben je direct bij de grote Famila supermarkt met daarbij een klein overdekt winkelcentrum.

Om een dagje "boodschappen" extra leuk te maken beginnen we met het bezoeken van het stadje zelf. Het centrum is klein en gezellig. De rivier de Leda stroomt door Leer, langs de Leda is een promenade gemaakt zodat je langs de rivier kunt wandelen. We nemen een drankje met uitzicht op de leda en uiteindelijk zoeken we een bakkertje op. We nemen lekkers mee voor thuis. 

Leuk om te doen in Leer:
- Over de promenade langs de Leda wandelen.
- De beelden bekijken die door de stad verspreid staan.
- Lekkers kopen bij een bakkertje en dit opeten aan de Leda.
- Het thee museum bezoeken.
- Wandelen door het centrum en alle eenmanszaakjes bezoeken.
- Een drankje en hapje nemen bij restaurant Zur Waage (lees: hier hebben ze super chille lounge stoelen)

Voordat je terug naar huis gaat kun je de grote Famila supermarkt bezoeken. Veel producten zijn hier een stuk goedkoper dan in Nederland (drank, drogisterij producten). Daarnaast is het aanbod in een Duitse supermarkt uitgebreider. Denk aan vleeswaren, brood en het assortiment dat gespecialiseerd is in allergie├źn is super goed geregeld.

Ik hou niet van boodschappen doen, maar in Duitsland is boodschappen doen zeker geen straf!Ik kan Leer zeker aanraden. Omdat Leer niet zo groot is, kan dit makkelijk gecombineerd worden met het bezoeken van een supermarkt. Waar in Duitsland doen jullie wel eens boodschappen?

XO Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig