vrijdag 14 oktober 2016

Snapshots - Ibiza -


Het is even wennen als we het vliegtuig uit stappen op Schiphol. Ruim 16 graden verschil van waar we weg komen. Helaas hebben we de zon niet meegenomen vanuit Ibiza. Na een paar dagen opruimen en kleding wassen heb ik eindelijk tijd om de foto's te bekijken en uit te zoeken. Dat vind ik het leukste om te doen na een vakantie. Ik maak mezelf een kopje thee met soya melk en zoek een plekje op de bank. Oef bijna 950 foto's. Na een half uurtje kom ik erachter dat het uiteindelijk maar 300 foto's zijn. Ik heb nogal de neiging 10x hetzelfde te fotograferen en alles vanuit een andere hoek te schieten. Daarnaast vind ik meer dan de helft niet mooi. Dus het valt mee, 300 foto's is te overzien. 

Laat ik beginnen met de heenreis. Aangekomen op Ibiza zochten we onze huurauto op, om vervolgens naar ons appartement te rijden. We verblijven in Portinatx. Een plaatsje in het Noorden. Na ongeveer 40 minuten komen we aan. Ik ben best misselijk van de autorit... WOW ik wist niet dat Ibiza zo heuvelachtig was. berg op, berg af, berg op, berg af, bocht naar links, bocht naar rechts, bocht naar links, bocht naar rechts.... ja, ik voel het langzaam omhoog komen.

Het appartement is perfect, klein keukentje en een groot balkon met uitzicht op zee. Toen ik mn koffer had neergezet en de schuifpui open deed wist ik het direct, hier gaan wij ons prima vermaken.

Sangria en cocktails bij restaurant The Giri. Hier kun je overigens ook heerlijk eten. Ik ben van plan om een losse blogpost te maken over mijn favoriete restaurantjes op Ibiza. Daar zal ik meer vertellen over The Giri.
Uitzicht op de baai in Portinatx.
Op Ibiza staan echt prachtige huizen. Deze kwamen we onderweg tegen.
Es VedrĂ 
Hippy Market Las Dalias
Na een tijdje te hebben gereden kwamen we uit bij dit prachtige strandje. De weg ernaartoe was een slechte onverharde zandweg met stenen. Auto's kunnen elkaar niet passeren. Op enkele plekken is de weg breed genoeg. Oeff... Ik dacht echt, waar komen we uit als we dit pad blijven volgen. Na ongeveer 10 minuten werd de weg iets beter en was dit leuke strandje het eindpunt. Hier hebben we de hele middag gezeten. We raakten aan de praat met een Duits stelletje. Super gezellig. 

Zonsondergang bij Sant Antoni.

Romantisch restaurantje in Eivissa.
Wijnproeven bij wijnboerderij Sa Cova. De leukste en beste wijnproeverij die ik ooit heb gedaan. De mensen zijn leuk, geven veel uitleg. De hapjes die ze erbij serveren smaken heerlijk en om niet te vergeten, de wijn was YUMMIE! Stonehenge op Ibiza. Om hier te komen had ik precies dezelfde ervaring als naar het leuke strandje wat ik eerder heb beschreven. Omdat de weg zo slecht en smal is denk je dat het niet goed is en dat je verkeerd rijd. Uiteindelijk is het allemaal goed en zijn dit soort wegen op Ibiza normaal.


Op een lokale markt verkoopt dit vrouwtje haar groente en fruit.


Het eiland is prachtig. Overal waar je komt is we wat te zien. Het ene strand nog mooier dan de andere. De ene weg nog slechter dan de andere.. (hoe slechter de weg, hoe leuker de bestemming). We zijn 1 dag naar Formentera geweest. Daar komt nog een plog van online later deze maand. Daarnaast komt er nog een blogpost over het eten op Ibiza. Daar heb ik me echt over verbaast. Albert en ik hebben daar zo ontzettend lekker gegeten. Mijn restaurant tips ga ik nog met jullie delen. 

Zijn jullie al eens op Ibiza geweest? Wat mag je volgens jullie niet missen als je daar bent?

Liefs Frances

Ps: op mijn Instagram account @missfalicia heb ik ook een aantal foto's geplaatst van dit prachtige eiland. De komende dagen zal ik daar meer foto's plaatsen.
SHARE:

1 opmerking

  1. Heerlijk genieten zeg!!!! Ik wil ook een keertje naar Ibiza...

    BeantwoordenVerwijderen

Blogger Template Created by pipdig