vrijdag 28 oktober 2016

Plog - 1 dag naar Formentera -
Ik kan zonder twijfel zeggen dat Formentera de meest geweldige stranden heeft. Vanaf Ibiza zijn we 1 dag naar Formentera geweest. Rond 8 uur vertrekken we met de auto naar het hotel waar Enrico en Caroline verblijven. Een Duits stelletje die we hebben ontmoet op Ibiza. We rijden verder naar Eivissa om daar de boot te nemen naar Formentera.

Aangekomen bij de haven stappen we op de eerste de beste boot. Een kleine boot die er 30 minuten over doet. Een goede keuze want we waren er snel. Helaas waren die 30 minuten voor mij niet zo prettig. De tocht was een DRAMA.. ooo wat ben ik misselijk geweest. De boot bleef maar schommelen. owoohhww wat duren 30 minuten dan lang. Eenmaal op het vaste land verdween mijn misselijkheid al snel. 

We huren een scooter en beginnen te rijden. We merken dat het eiland behoorlijk klein is en dat we makkelijk een rondje kunnen rijden langs alle strandjes die we willen bekijken. Cala Saona is echt prachtig. Dit vind ik het mooiste strand van Formentera. Klein, rustig en een gezellige sfeer. De banken die er staan zitten perfect. De tapas smaken voortreffelijk. De Russische salade smaakte super.

Rond 14 uur komen we aan bij Cap de Barbaria. Het uitzicht hier is geweldig en zeker de moeite waard om even langs te rijden. Midden in de zandvlakte zit de ingang van een grot. Natuurlijk nemen we een kijkje. Vanaf de grot is het uitzicht ook adembenemend. 

Uiteindelijk komen we aan bij Platja de illetes. Dit zou het mooiste strand van Formentera moeten zijn. Het strand was inderdaad prachtig echter vond ik Cala Saona mooier. Caroline en ik besluiten aan het strand te liggen en een beetje te zwemmen. Albert en Enrico zoeken een plekje bij het strandtentje.

Gelukkig gaat de terugreis naar Ibiza een stuk beter. Deze boot is een stuk groter waar ook auto's op kunnen. Deze boot doet er een uur over.  Gelukkig zonder geschommel. Omdat de zon wat lager komt te staan is de terugreis zeker geen straf.
scooter huren.
Cala Saona

Onderweg naar Cap de Barbaria
Cap de Barbaria


Spontaan hoogtevrees


Grot bij Cap de Barbaria

Op de rand aan het einde van de grot
Het water is magisch blauw.

Op de boot terug naar Ibiza

Was ik nog maar een dagje op Formentera, ik lees net dat het er nu nog 23 graden is. Dat lijkt me wel wat. Maar goed, we hebben hier nu niks te klagen. De herfst Nederland is ook een prachtige periode.

Hoe vaak denken jullie nog terug aan de zomervakantie?

XO Frances 
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig