donderdag 3 november 2016

Autumn vibes - Wandelen en een Herfstbakje maken -

In de herfst hoor je een herfstbakje te maken (vind ik). Zaterdag ochtend beginnen we met een wandeling door het stadspark, zo prachtig. Het is even goed zoeken maar uiteindelijk vinden we van alles om te gebruiken, eikeltjes, gekleurde bladeren, kastanjes en tamme kastanjes. Vroeger maakte ik spinnen van kastanjes en cocktail prikkers, nu maak ik herfstbakjes... 

Een kastanjeboom zoeken had nog wat voeten in aarde.. Na ongeveer 2,5 uur wandelen hadden we nog geen kastanje gevonden. Eigenlijk al opgegeven lopen we naar de fiets om terug naar huis te gaan. Komen we ineens een rij met kastanjebomen tegen!! YESS, een herfstbakje zonder kastanjes is voor mijn gevoel niet compleet. 

Onderweg terug maken we een tussenstop bij de Action voor steekschuim en wat extra piepschuim items zoals paddenstoeltjes en mini pompoenen. 


Een aantal tips voor het maken van een Herfstbakje:

- plan het zoeken van spulletjes en het knutselen niet op dezelfde dag. Het is beter om alles goed te laten drogen. Voornamelijk bladeren een nacht laten drogen onder een zwaar boek is zeker een aanrader.

- Een lijmpistool is een must om zo alles precies op zijn plek te houden.

- cocktailprikkers zijn onmisbaar.

- Neem tijdens het zoeken een tas met afvalzak mee zodat je alles daarin kunt bewaren. Want je neemt onbewust genoeg beestjes en spinnen mee (YUK)

Hoe zien jullie herfstbakjes eruit?
Alvast een fijn weekend, 

XO Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig