zondag 22 januari 2017

Tips - Slowjuicer -De afgelopen weken ben ik druk aan het testen geweest met onze nieuwe slowjuicer. We hebben een slowjuicer van Hurom en ik ben heel tevreden over de sapjes en het gebruiksgemak van het apparaat. 'S ochtends voordat ik naar het werk ga begin ik met het maken van een sapje. In elk sapje verwerk ik 1 of 2  basis groenten en dit vul ik aan met wat fruit. Het toevoegen van fruit is voor mij een must. Enkel een groente sapje vind ik echt niet te drinken. Tja... het moet wel een beetje lekker blijven. De eerste week was het behoorlijk aftasten. Maar na de 2e week begin ik het steeds beter onder de knie te krijgen. Zoals je straks zult zien stop ik behoorlijk wat fruit erbij. Dit is niet nodig en kan minder. Zo leer ik gaandeweg het perfecte sapje te maken. 

Mijn sapjes van de eerste week heb ik hieronder voor jullie uitgetypt. Het sap verdeel ik over 2 jars zodat we ieder 1 mee kunnen nemen naar ons werk.

Spicy Carrot
Ingrediënten voor |+- 700 ml
1 bos wortels (zonder groen)
2 plakjes gember
3 grote appels

Popeye
Ingrediënten voor +- 900 ml
1 zak spinazie (450 gram)
2 stengels bleekselderij
2 schijfjes gember
2 kiwi's
4 peren

Sweet sensation
Ingrediënten voor +- 900 ml
2 winterpenen
1 stengel bleekselderij
2 schijfjes gember
4 appels
3 bananen
2 kiwi's

Beetje vreemd maar wel lekker
Ingrediënten voor +- 900 ml
1 venkel
2 sinaasappel
4 stengels bleekselderij
1 mango
2 schijfjes gember

Side kick
Ingrediënten voor +- 900 ml
1 bos radijsjes (zonder groen)
500 gram aardbeien
4 stengels bleekselderij
4 kiwi's
1 appel
2 schijfjes gember

Een paar tips:

- per sapje ben je ongeveer 20 min bezig. Houd hier rekening mee als je dit voor dat je naar het werk gaat wil maken. Dit is inclusief wassen en snijden van de producten.

- grapefruit en sinaasappel met schil is behoorlijk bitter. Zonder schil komt de smaak van het fruit beter tot zijn recht.

- pers banaan niet als laatste maar als eerste. banaan is vrij zacht en alle prut is zo kleverig dat dit in de perskop blijft hangen. Daarom adviseer ik de banaan eerst te doen en dan de overige producten zodat al het sap van de banaan optimaal gebruikt wordt. Dit zelfde verhaal geldt ook voor aardbeien.

- gebruik niet teveel fruit. Gebruik enkel fruit om het sapje wat meer smaak te geven.

- Gember voegt enkel wat toe aan een sapje. Als je gember weg laat zal je sapje er niet minder door smaken. Dus het is geen probleem als je gember niet lekker vindt. De sapjes zijn net zo lekker zonder gember.

- komkommer is heel waterig. (je sapje wordt hierdoor ook wat flauw van smaak)

Ik ben heel benieuwd naar jullie lekkerste sapje en uiteraard zijn tips welkom. 

Liefs Frances

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig