zaterdag 18 februari 2017

Plog - 2 dagen in Amsterdam -

Hi Allemaal,
De afgelopen week zijn we een nachtje naar Amsterdam geweest. Via Booking.com zochten we een hotel uit. We vonden een leuk hotel vlak bij het Vondelpark.
Tas inpakken.
Aangekomen in hotel Espresso. Ik had her en der rondgevraagd waar je lekker kan lunchen en dineren in Amsterdam. Claudia vertelde dat je lekker kunt lunchen bij Metropolitain en dat je bij Gin lekker kunt avond eten. Gin heb ik een paar weken geleden al gereserveerd. Met een kaart erbij zoek ik uit waar we langs moeten.
Een tussenstop bij Metropolitain. We hebben een heerlijke lunch gehad. Ik ben van plan om hier nog een aparte blogpost over te maken.In de Apple Store, op zoek naar een nieuwe computer. Uiteindelijk ben ik zonder aankoop weggegaan. Helaas waren Albert en ik niet echt te spreken over hoe er bij de Apple Store te werk wordt gegaan.

We hebben geluk met het weer en slenteren door de stad. Rond een uurtje of 5 ploffen we neer op een terrasje aan het Leidscheplein. YEEYY wat een mazzel, ze verkopen Malibu met Ananassap! Dat is zooo lekker.


We gaan eerst terug naar het hotel. Even opfrissen en omkleden (het is tenslotte 14 februari) We lopen naar het restaurant Gin Neo. Het hele restaurant is bezaaid met rode rozenblaadjes, het ziet er super romantisch uit. We krijgen een prosecco van het huis aangeboden (lekkerrr). Gin serveert 1 soort menu wat bestaat uit 5 gangen. Elke gang krijg ik iets te eten wat ik nog nooit eerder gehad heb. De combinaties zijn apart en ontzettend lekker. Ze hebben mijn menu een beetje aangepast zodat die lactose vrij werd.
bijvoorbeeld:
Gefrituurde boerenkool met ingemaakte spruitjes.
Medium gebakken rundvlees met chocoladesaus.
Garnalencocktail met heldere whisky dressing en gedroogde garnalen.

En zo hadden we nog een paar gerechten, om heel eerlijk te zijn weet ik niet eens meer wat dat precies was... (apart was het in iedergeval wel) Gin Neo is zeker een aanrader.
De volgende ochtend ontbijten we in het hotel. Goed verzorgd en uitgebreid. Rond een uurtje of 11 lopen we in het zonnetje langs de grachten. Omdat we onze sapjes missen kopen we bij Cora een vers klaargemaakte juice. Ik neem wortel, sinasappel en gember. HEERLIJK.


Omdat ik veel mensen hoor over het winkeltje en lunchroom Pluk in de 9 straatjes gaan we daar ook even kijken. Ik was best nieuwsgierig. Het ziet er leuk uit maar om heel eerlijk te zijn begrijp ik niet waarom mensen zo enthousiast zijn. Het is er zeker gezellig en wat ze serveren ziet er goed uit maar naar mijn idee zijn er zoveel andere leuke plekjes met meer sfeer.


Rond 15uur komen we langs De drie Graefjes. Ik wordt naar binnen getrokken door de mega grote taarten die ik in de vitrine zie staan. WAUW wat een mega grote red velvet taarten. Ze maken alles zelf en het ziet er allemaal erg lekker uit. Omdat we nog redelijk vol zitten en de taart waarschijnlijk niet heel geschikt is voor mij gaan we er niet zitten en we vergapen ons een paar minuten in dit leuke bakkerijtje. 


Ja, onze smaak papillen worden wel op de proef gesteld en een half uurtje later eten we een lekkere zoute haring! 

Na 2 dagen slenteren begin ik toch wel pijn in mijn voeten te krijgen. Albert heeft het grandioze idee om bij een dit Chinese vrouwtje uit Hongkong een voetmassage te nemen!! Na 30 minuten kan ik er weer tegen aan en slenteren we verder door deze prachtige binnenstad.
Voordat we naar huis gaan zoeken we een Surinaams Chinees restaurant op waar we wat gaan eten. We komen uit bij Kam Yin in de Warmoesstraat. Wellicht kunnen jullie mijn blogpost van Scheveningen nog herinneren? Daar eten we bij Fat Kee en Kam Yin is net zo'n soort restaurant waar je vers en super lekker eten kunt krijgen voor relatief weinig geld.

We lopen terug naar het hotel en halen onze bagage op. De auto kon geparkeerd worden bij het hotel (ideaal). We zijn rond 20.00 uur thuis. Het waren 2 super leuke dagen en eigenlijk tijd te kort. Ik ben nog nooit in het Vondelpark geweest en het leek me leuk om daar te wandelen. Uiteindelijk hebben we hier geen tijd voor gehad. Dus dit wil ik zeker de volgende keer doen als ik in Amsterdam ben.

Wat vinden jullie van Amsterdam? Welke winkeltjes zijn zeker de moeite waard?

XO Frances

Ps: Ik zou het heel leuk vinden als jullie mijn Facebook pagina liken. klik hier :-)

Plekken die ik heb genoemd:
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig