maandag 13 maart 2017

Macbook & iMac - Tips -Hi Apple liefhebbers,
Tenminste ik ga ervan uit dat je geĂ¯nteresseerd bent omdat Apple het onderwerp is van deze blogpost. Waarschijnlijk wil je graag een nieuwe computer of laptop aanschaffen? 
Lees dan snel verder...

Het begint bij de aanschaf. Je koopt voor het eerst een iMac of Macbook. Zorg dat je je goed laat informeren voordat je iets koopt. 
Het zou zonde zijn als het product niet geheel bij je wensen past. Je kunt het beste informatie inwinnen bij een Apple Store, iCenter of Mediamarkt met een Apple corner. Ga ook zeker bij meer winkels langs want elke adviseur gaat anders te werkt en zal jou andere vragen stellen, waarna jij zelf een goede indruk hebt van de mogelijkheden. Om vervolgens een keuze te kunnen maken.

Ik heb zelf de illusie gehad dat je in een Apple store als beste geholpen wordt en dat je daar het beste heen kan gaan. Ik ben erachter gekomen dat dit onzin is. Ik vond de klantvriendelijkheid in de Apple Store in Amsterdam zwaar tegenvallen. Ik kon er mn geld niet kwijt! Ik zal hier niet teveel op in gaan maar ook de praktische dingetjes zijn bij de Apple Store minder goed geregeld. Denk aan de garantie. Bij de Apple store is dit 2 jaar en moet je het 3e jaar bijkopen voor ongeveer 100 euro. Bij een iCenter is de garantie standaard 3 jaar (prijs van product is hetzelfde). Ik verwacht dat bij de Mediamarkt de garantie hetzelfde is geregeld als bij de Apple Store.

Omdat je nog geen ervaring hebt met een Apple computer besturingssysteem is het niet verkeerd om je wat in te lezen. Je kunt hiervoor een guide downloaden of een handboek kopen. Ik heb ervoor gekozen om een handboek te kopen. Kopen of downloaden kan ik iedereen zonder Apple ervaring aanraden. Het voorkomt een hoop frustratie bij het eerste gebruik. Je hebt je ingelezen en als je iets niet weet, weet jij waar dit ongeveer staat uitgelegd in je handboek. Ik heb al veel profijt gehad van het inlezen voordat ik over ben gegaan tot aanschaf.

Daarnaast is het handig om een cursus te volgen. Bij een iCenter wordt deze cursus aangeboden voor 99 euro bij aanschaf van een iMac /Macbook. Het is het geld waard.  De computer die je wil gaan kopen heeft zoveel functies waar je eigenlijk geen weet van hebt. Het zou zonde zijn als je zo’n prachtig apparaat maar voor 25% gebruikt.

Een praktische tip: bewaar alle originele verpakkingen. Mocht je het apparaat ooit verkopen dan is het met originele verpakking meer waard.

Handige links:

Werken jullie met een iMac of Macbook? Wat is jullie tip voor beginners?

XO Frances
SHARE:

2 opmerkingen

 1. Hallo Frances,

  Ik werk sinds kort ook met een iMac en ook ik ben er erg blij mee ! Het enige waar ik tegen aanloopt is dat mijn lieve vriendin er niet achter weg te krijgen is. ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Frances,
  Ik maak sinds kort ook gebruik van een nieuwe iMac en ben er erg blij mee. Het enige waar ik mee zit is dat mijn lieve vriendin er noet achter weg te halen is die is smoor verliefd op de iMac.
  Xxx đŸ˜‚

  BeantwoordenVerwijderen

Blogger Template Created by pipdig