zaterdag 15 april 2017

Plog - Harry Potter Exhibition in Utrecht -


Zaterdag 8 april

Onderweg naar Utrecht. We gaan eerst winkelen en we hebben voor 15.00-15.30 uur kaarten gekocht voor de Harry Potter Exhibition.

In het centrum kwam ik dit leuke winkeltje tegen. De naam zegt het al. Een winkel vol met verschillende smaken muesli.

Rond een uurtje of 1 gaan we een broodje eten bij PK. Hier kun je heel leuk zitten. Uitzicht op de gracht en winkelstraat.

Rond 3 uur komen we aan bij de Exhibition


Bij de ingang staat de vliegende auto. Dit trekt direct je aandacht. Vervolgens lopen we naar de entree waar we eerst onze audio tour kunnen ophalen. Daarna mag je op de foto. Ze gebruiken een groen scherm zodat je de foto kunt laten afdrukken met verschillende achtergronden. Erg leuk, alleen per foto betaal je €15,- Naar mijn idee iets te veel voor 1 foto.


De tour begint met een ontmoeting met de sorteerhoed. Ik zal hier niet te veel over verklappen. Tijdens de tour komen diverse onderwerpen aan bod. De slaapkamers op Hochwards, Quiddich, forbidden forest, het huisje van Hagrid en nog veel meer.
Mijn favoriete personage professor Snape!


Stoel uit Hagrid's hut.Dobby de huiself.


Aan het einde kom je uit bij de giftshop. Allemaal hebbedingen. Die je in een opwelling koopt en thuis nooit meer wat mee doet. De prijzen vallen zeker niet mee. Daar schrok ik wel van. Een toverstok kost €40,- en Marauders map kost €30,- 


Overall vond ik de Harry Potter Exhibition mooi opgezet. Ze doen er veel aan om je in de juiste beleving te krijgen. Er is veel te zien. De kaarten worden verkocht met een bepaald tijdslot. Dit is ideaal en zo heb je geen lange wachtrijen ook is het niet te druk bij alle bezienswaardigheden. Wij hadden de audiotour erbij gekocht voor €5,- Dit is een leuk extraatje. Het gaat voornamelijk over de kostuums en het decor. 


We pakken de trein weer terug naar het centrum en ploffen neer bij Gauchos aan de gracht. Hier hebben we nog heerlijk in de zon kunnen zitten. Ondanks dat het frisjes was hebben we hier super lekker gezeten. Ook het eten was goed geregeld. Ik had steak tartaar, een aanrader. Marieke had kip met een Argentijnse soort saus. Ook erg lekker.
 


Het was een geslaagde dag. Waar kun je in het centrum van Utrecht nog meer lekker eten? Hoe vonden jullie de Exhibition? Of is er iemand nog van plan om te gaan?

XO Frances

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig