maandag 24 april 2017

Travel tips - Vliegen met alleen handbagage -


Het kan voorkomen dat je enkel met handbagage moet vliegen of dat je hiervoor kiest omdat dit dusdanig goedkoper is bij een desbetreffende vliegmaatschappij. Ik heb mijn tips voor jullie op een rijtje gezet.

- Zorg ervoor dat je koffer de juiste maat heeft.  
(check dit bij de luchtvaartmaatschappij)

- Controleer ook hoeveel gewicht er mee mag als handbagage.

- Neem altijd een rolletje sjorband mee. Mocht het voorkomen dat je koffer toch in het bagage ruim moet kun je je koffer extra goed verpakken met een sjorband. (als je een opvallend kleurtje gebruikt kun je je koffer ook makkelijk weer vinden op de bagageband) Tevens voorkomt dit een ravage als je koffer onverhoopt open springt.

-Label altijd je handbagage koffer met je adres en telefoonnummer. Het komt wel eens voor dat handbagage toch in het ruim mee vervoerd gaat worden. (lees: is mij al eens overkomen) 

- Alle vloeistoffen horen in 1 transparant zakje. Leg deze bovenop in je koffer. Vaak moet je dit uit je koffer halen en in een bak leggen bij de controle.

- Er kan maximaal 1 liter vloeistof meegenomen worden. De verpakkingen mogen per stuk maximaal 100ml bevatten. Ik zag op het vliegveld nog steeds mensen die een pot scheerschuim van 400ml meenemen en denken dat dit kan omdat het niet 1 liter is. (dit kan dus niet) 

- In veel hotels is wel douchegel aanwezig. Neem dit niet mee als het niet nodig is. Op je plaats van bestemming kun je dit ook altijd kopen. Hetzelfde geld voor eventueel shampoo en deodorant (scheelt weer plek en gewicht)

- Naast je handbagage is het handig een klein tasje mee te nemen voor je belangrijke papieren. Het is het beste om een rugzak mee te nemen met een klein tasje erin waar je alle papieren bij elkaar houdt. Zo kun je in je rugzak je laptop, tablet, boek en andere spulletjes bewaren die je tijdens de vlucht wilt gebruiken. Je rugzak kun je onder je stoel bewaren en je koffer in de bakken boven de stoelen.

Deze tips hebben mij het reizen met handbagage een stuk makkelijker en relaxter gemaakt. Hebben jullie nog andere super handige tips?

XO Frances

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig