maandag 22 mei 2017

Ibiza - 5 restaurant tips -


Het mooiste eiland waar ik tot nu toe geweest ben. Prachtige kleine strandjes, heldere blauwe zee, ontspannen sfeer en het heerlijk eten. Het eten op Ibiza heeft me echt doen verbazen. We hebben daar zo ontzettend lekker gegeten. Als ik er nu aan denk wil ik direct terug naar The Giri voor hun heerlijke steak tartaar of naar Destino voor de lekkerste tapas en om niet te vergeten Nagai voor the best sushi ever! 

The Giri
De eerste avond kwamen we hier terecht en we zijn daarna zeker nog een keer terug gegaan. Heerlijk samengestelde gerechten. Smaken passen perfect bij elkaar. De sfeer is warm en gezellig. Hun tuin is ingericht met de ene kant ligbedden en de andere kant tafeltjes.

Destino 
The best tapas on the Island. Het concept is erg leuk. Anders dan anders. De gerechten staan in grote bakken klaar om bereid te worden. Je kunt helemaal zelf bepalen welke gerechten je wilt proberen of of dit in een groot of klein schaaltje geserveerd kan worden. Voor het toetje komen ze met een dienblad langs met 6 soorten eigen gemaakte toetjes zoals pudding, taart, merengue, tiramisu enz. Het is er altijd druk en reserveren is aan te raden. 
Nagai
Ik dacht dat we in Nederland goed vertegenwoordigd waren met de sushi restaurants. Maar als je de sushi bij Nagai proeft wil je niet anders meer. Zelfs Albert vond de sushi heerlijk. En hij is normaal geen sushi liefhebber. Zoveel smaak, zachte vis... GEWOON HEERLIJK. Ik moet er wel bij zeggen dat de sushi rollen behoorlijk prijzig zijn. Nagai heeft een prachtige betegelde tuin met diverse tafels en in de hoek een lounge set. Ze serveren voornamelijk hun eten buiten. Binnen is er plek voor 4 tafeltjes. Mar a Vila
In Ibiza stad zit Mar a Vila. Je kunt hier heerlijk verse Pintos eten (kleine stokbroodjes met beleg, een soort tapas) met een glaasje wijn of een karaf sangria. Naast hun Pintos hebben ze ook een losse menu kaart. De plek plek en de sfeer van het restaurant vond ik iets minder "gezellig" dan de andere restaurants. Waarschijnlijk komt dit omdat dit restaurant in Ibiza stad zit aan een drukke straat.La Paloma
La Paloma, ik denk dat iedereen die een keer op Ibiza is geweest wel eens van dit restaurant heeft gehoord. La Paloma komt in vele favorieten lijstjes voor. Ik kan er ook niet omheen en moet ook La Paloma in mijn favorieten lijstje zetten. Prachtige tuin, leuk personeel, kleine interessante menu kaart en veelal biologische producten. Ik moet er wel een kanttekening bij maken dat het wel héél populair is. Toen wij er waren heb ik enkel Nederlanders gehoord om me heen. Maar los van het feit dat het een toeristische trekpleister is, is het zeker geen toeristen voedsel wat er geserveerd wordt. Het is er altijd druk en het is er elke dag weer vol. Op een dinsdag reden we erlangs om een kijkje te nemen. Het zag er overdag prachtig uit en ik wilde direct reserveren. Er was pas zondag avond rond half 9 een plekje vrij in de tuin om te eten. Om maar aan te geven hoe populair en druk dit restaurant het heeft. Wij waren er in de 1e week van oktober.

Naast deze top 5 zijn er nog veel meer leuke plekjes op Ibiza. Zoals Carmen met uitzicht op Es Vedra of Can Pere in de middle of nowhere. Ik hoop nog eens terug te gaan naar Ibiza om nog meer van dit prachtige eiland te ontdekken.

Is er een restaurant die jullie kunnen aanbevelen op Ibiza?

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig