maandag 1 mei 2017

Travel tips - Checklist auto huren -


Een auto huren kan simpel via het internet. Daar kun je regelen dat een bepaalde soort auto voor je klaar staat bij (bijvoorbeeld) het vliegveld. Tevens kun je ook vaak aangeven waar je de auto weer wil inleveren nadat je huurcontract is afgelopen.

Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet die van pas komen bij het huren van een auto.

  1. Google altijd of de site betrouwbaar is en lees reviews
  2. Boek geen auto via een reisorganisatie. Vaak is dit duurder omdat er nog provisie tussen zit voor de reisorganisatie zelf.
  3. Als je geen waarde hecht aan een auto neem dan de kleinste auto (wel met airco als je naar een warm land gaat). Vaak is het zo dat de kleinste auto niet beschikbaar is en dat je dan bij aankomst een grotere/luxere auto aangeboden krijgt. (zonder bijbetaling).
  4. Bij sommige verhuur bedrijven wordt er gevraagd of je navigatie in de auto wilt hebben. Hiervoor wordt soms wel 100 euro voor gevraagd. Mijn ervaring is dat dit vaak al standaard in auto’s zit. Zo hadden wij geen navigatie besteld maar zit het wel standaard al ingebouwd in de auto die we kregen.
  5. Zie je tussen verhuurbedrijven grote prijsverschillen? Bekijk dan de voorwaarden en de bijkomende kosten. Bijvoorbeeld service kosten, extra bestuurder enz.
  6. Controleer de auto goed bij het ophalen op deuken krassen van binnen en buiten. Noteer dit op het schadeformulier voordat je de auto meeneemt samen met een medewerker van het verhuurbedrijf. Mijn ervaring is dat er meer deuken in een auto zitten dan dat al reeds in aangegeven op het formulier dat je moet ondertekenen.
  7. Maak foto’s van de auto voordat je ermee weg rijdt. 
  8. Haal er altijd iemand bij als je de auto inlevert. Vaak kun je de auto terugzetten en sleutel afgeven. Maar neem altijd iemand mee om samen met jou de auto te controleren.
  9. Maak foto’s van de auto zoals je de auto hebt achtergelaten. (ook al heb je er iemand bij gehaald)
Als je deze checklist aanhoudt kan dit een hoop gedoe schelen achteraf. Hebben jullie voor jezelf een gouden regel die je altijd aanhoudt als je ergens een auto gaat huren?

XO Frances

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig