maandag 15 mei 2017

Travel tips - Stedentrip plannen -Het voorjaar is begonnen. De ideale tijd om een stedentrip te maken. Het is niet te warm en als het goed is vriest het op de meeste plekken niet meer.  Ik heb een aantal vrienden om tips gevraagd omtrent het maken van een stedentrip en wat zij leuke steden vonden om te bezoeken. Daarnaast zal ik ook mijn eigen ervaring met jullie delen.

Bij het boeken van een hotel is het verstandig om rekening te houden met het volgende:

- Het metro station op loopafstand van je hotel. 

- Noteer een paar “ attracties” die je sowieso wilt doen/zien en zorg dat deze “attracties” goed bereikbaar zijn vanaf je hotel. Zo kun je in ieder geval makkelijk bezoeken wat je graag wilde en de rest op zn beloop laten.

- Vaak is het boeken van een hotel en vlucht apart het goedkoopste.

- Mijn ervaring is dat een hotel boeken via booking.com het goedkoopste is.

-Op de site van Belvilla kun je prachtige vakantiehuizen vinden in o.a. Lissabon, Wenen en Boedapest. Je kunt genieten van de ruimte/vrijheid en je zit in een prachtige stad. Wat ideaal is aan de vakantiehuizen van Belvilla is dat je een optie kunt nemen en later pas definitief hoeft te beslissen.

- Mocht je een huisje boeken voor een week in/vlakbij de stad die je wil bezoeken kan een auto goed van pas komen. Zo kun je ook bijvoorbeeld een dagje erop uit trekken en wat van de omgeving zien. Bij de ANWB hebben ze diverse reisgidsen van een bepaalde regio van een bepaald land.(zie: blogpost checklist auto huren)

Bezienswaardigheden bezichtigen en bezoeken

- Koop bij grote attracties vooraf (online) je kaarten. Je kunt dan kaarten kopen voor een bepaalde dag met daarbij een bepaald tijd dat je naar binnen mag. Dit scheelt lange wachttijden.

- Hetzelfde geldt voor het eten in een bepaald restaurant. Bel van te voren (op de dag zelf) om alvast een plekje te reserveren.

- Maak een ruwe planning voor een paar dagen. Maar plan niet alle dagen vol. Zodat er genoeg ruimte over blijft om dingen te doen die je niet verwacht had te willen doen of om gewoon heerlijk op het terras te zitten.

- Koop een reisgidsje. Lonely Planet is de beste. Let bij het kopen op de “ druk” datum. Een gids kan verouderen en dat is zonde. Dit soort gidsen vind je vaak bij boekwinkel outlets.

Overige tips:

- Een wc rol is altijd handig om bij je te hebben.

- Maak een foto van je hotel/adres zodat je dit altijd terug kunt vinden als je aan de wandel belt.

- Bescherm je rugzak goed tegen zakkenrollers. Ik heb een aparte blogpost gemaakt met tips om je rugzak zakkenrollerproof te maken. (klik hier)

- City trip tas essentials (klik hier)

Steden die volgens vrienden zeker de moeite waard zijn:

Berlijn (door Claudia)
Mauerpark 
Ontstaan na het vallen van de muur. Elke zondag een mega vlooienmarkt met karaoke. Teven is er graffitikunst te bezichtigen.

Tempelhofpark
Heel gezellig. Vroeger een vliegveld en nu een gigantisch park. Mensen komen hier om te picknicken en om te skaten op de oude landingsbanen.

Lekker eten kun je bij White Trash Fast Food met een prachtige biertuin. De aankleding is wel trashy. Ook bij Spinder is het eten een aanrader. Bij Soylent Café kun je de lekkerste cocktails drinken. Vooral de Moscow Mule. De sfeer is super relaxed. Net alsof je bij iemand in de huiskamer zit.
Lees de reviews op trip advisor

Marrakech (door Alexander en Marieke)
Prachtige stad. Leuke straatjes om doorheen te wandelen. De souks zijn erg sfeervol. De restaurants zijn ook goed vertegenwoordigd. Mocht je twijfelen kun je altijd even op tripadvisor kijken. Eet liever geen vlees op het El Fna plein. Dit is veelal duur en lang niet altijd smaakvol.


Leuke trips om te doen vanuit Marrakech:
1-ouzoud watervallen (meer info)
2- trip naar de Sahara. Hou er rekening mee dat het 8 uur heen is. Een overnachting in de woestijn en 8 uur weer terug. Je krijgt de mooiste sterrenhemel ooit te zien!

Niet doen in Marrakech:
De leerlooierij oftewel “ Tannery” zoals ze het daar noemen. (Zie Scam City). Overal in de stad wordt je uitgenodigd om de (aldus de locals, altijd in-de-buurt) leerlooierij te bezoeken. Na in te zijn gegaan op het honderdste verzoek om de tannery 'om de hoek' te bezoeken kwamen we na 25 minuten door allerlei ongure straten in de leerlooierij. Een bouwval waar straatarme mensen in een soort beerput leer staan te bewerken. We kregen een rondleiding van vijf minuten, daarna werden we in een winkeltje gedropt, waarna de gids graag een fooi wilde. In dit winkeltje werden we vrij opdringerig, zelfs voor Marrakech begrippen, geholpen. We zijn het winkeltje uitgeglipt toen de verkoper even afgeleid was. Niet een aanrader.
ohja, buiten stond onze local die ons gebracht had nog te wachten op een fooi..

Dus mocht je toeristen onder begeleiding van een local die kant op zien gaan. Waarschuw ze dan even…

Bron foto yourlifestyleguide.

Bron foto yourlifestyleguide.

Barcelona
Dit is een stad waar ik zelf vorig jaar geweest ben. In de linkjes hieronder kun je mijn bevindingen en tips terugvinden over deze prachtige stad.Hebben jullie één van deze steden al eens bezocht?
Ik ben gek op eten dus als jullie nog leuke restaurant lunch tips hebben in één van deze steden hoor ik het graag.

Liefs Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig