donderdag 15 juni 2017

Kookboek - Your 50 days of green happiness -


De start:
Sinds 3 weken ben bezig met het boek Your 50 Days of Green Happiness zomereditie. Ik ben hiermee begonnen omdat ik graag beter wil gaan eten. Daarnaast heb ik lactose intolerantie. Dit boek is geheel vegan (dus ook lactosevrij) te volgen. Het boek begint met een week menu met bijpassende boodschappenlijst. Ideal want ik hoef niet na te denken over wat ik moet gaan kopen.

Nu wil ik niet perse vegan gaan eten. Albert en ik vinden een stukje vlees/vis veel te lekker om te laten staan. Soms voeg ik een stukje vis of vlees toe aan een gerecht.

De recepten:
Op mijn boodschappen lijst stond kikkererwten, zoete aardappel, boekweitmeel, amandelmelk en nog wat dingetjes die ik normaal nooit zou kopen. In het begin dacht ik… oooh waar ben ik aan begonnen. Vooral omdat ik geen keukenprinses ben heb ik bij veel gerechten de gedachte gehad: hmmm… ik weet niet of Albert en ik dit lekker gaan vinden. En elke keer weer is het SUPER lekker!! Dit boek is een werkelijke eye opener voor mij. Een paar dagen geleden heb ik van quinoa een soort pap gemaakt gekookt in water en sinaasappelsap. Met soja yoghurt en fruit met gehakte pistache noten als topping. Ik zit gewoon vol tot aan de lunch.

Nog een heerlijk voorbeeld: speltbrood met een appelmengsel. Nou, ik kan het zelf niet bedenken maar echtwaar, het is net een gebakje en ik verheug me erop om dit nog eens klaar te maken. Zelf chips of tortillas maken, ik wist niet dat dit zo simpel en lekker kon zijn. Jullie lezen het al, ik kan echt uren door typen en dan ben ik nog maar in week 3 bezig.

De knelpunt(en):
Het enige wat ik wel lastig vind is de planning als je een keer ergens anders eet. Je hebt al boodschappen gedaan en groente en verse kruiden zijn niet eeuwig houdbaar. Uiteindelijk valt er wel een mouw aan te passen maar daar moet ik nog een beetje aan wennen.

Ook ben ik geen fan van soep. Dus als ik zie dat ik soep moet maken zorg ik dat ik wat anders kan eten uit het boek.

Het verloop:
Naast het menu uit het boek maak ik verse groente/fruit sapjes met onze juicer om de dag te beginnen. Daarna start ik met het eten van mijn ontbijt. Zoals ik net al heb aangegeven is het boek echt een eye opener geweest voor mij. Ik merk wel dat ik het boek niet volledig volg maar er heel veel nieuwe eetgewoontes en lekkere recepten aan over hou. De komende weken blijf ik door gaan met het volgen van dit boek en pas ik mijn dagmenu zelf aan door varianten op de recepten die erin staan. Daarnaast merk ik dat ik steeds creatiever wordt met de ingredienten en gebruik ik o.a zoete aardappel, boekweitvlokken, dadels en kikkererweten steeds meer in eigen bedachte recepten.  

Mijn conclusie:
Als je een beetje in de gaten hebt hoe het boek werkt is het een hele goede lijndraad om te gebruiken voor het dagelijks leven. Je kunt het boek volledig van dag tot dag volgen. Ik ben erachter gekomen dat dit niet perse hoeft. Om het resultaat te halen wat ze beschrijven is dat natuurlijk wel nodig maar als je graag je eet patroon wil veranderen en nieuwe recepten wilt leren bereiden is dit boek absoluut heel geschikt. Ik ben blij dat ik het boek heb mogen lenen van mijn collega. 

Hieronder een aantal foto's van de gerechten die ik heb klaargemaakt.

Cake met rood fruit en geraspte wortel.


Choco donuts met kokosmeel.

Power burger met portobello's en quinoa.

Speltbrood met appel en pure chocolade.

Breakfast pizza.

Probiotic salade.

Aubergine rolletjes met tomatensaus.

Spinazie pannenkoekjes.

Quinoa breakfast met soya yoghurt en fruit.

Quinoa breakfast met soya yoghurt en fruit.

Hebben jullie ook ervaring met dit boek? Wat zijn jullie favoriete gerechten of wat waren jullie knelpunten?

XO Frances
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig