zondag 25 juni 2017

Plog - My birthday weekend -


Er staat weer een gloed nieuwe plog online. De naam zegt het al... De afgelopen dagen heb ik foto's gemaakt van mijn Bday weekend. Omdat wij klein wonen heb ik het gezamenlijk met mijn vader gevierd bij mijn ouders thuis. Niet meer zo massaal als vorig jaar maar met een klein clubje.  
Donderdag 22 juni

Donderdag avond hebben Albert en ik geholpen met het rijgen van de saté. 115 stokjes. Op het werk trakteer ik vrijdag sponscake en spekkoek. Ik kan het niet laten om alvast een stukje te nemen. Het is zo lekker. 

Vrijdag 23 juni
Vrijdag ochtend slaapt Albert nog en ga ik rustig naar het werk. De cake en koek valt goed in de smaak. S' middags ben ik vrij.  Bij bakkerij Jullens hebben we verse gebakjes besteld en dat konden we s'middags ophalen.

We lunchen bij Hooghoudt aan de Grote Markt. Om half 5 draait dan eindelijk de film waar ik al een tijdje op aan het wachten ben. Op mijn verjaardag naar een film met haaien! Perfect. De meningen over deze film zijn verdeeld maar ik vond het fantastisch. Iets minder was dat ik er s'nachts over gedroomd heb.
Na de film snel naar huis om de gevulde eieren klaar te maken. Van de week heb ik de oude keukenmachine van mijn moeder meegenomen om te gebruiken. Echt een geweldig apparaat. Is al 30 jaar oud maar werkt nog steeds. De vulling voor de gevulde eitjes was in een mum van tijd klaar. We hadden 3 dozen met eieren dus mega veel gevulde eitjes. Alles is op gegaan. De vulling was heel erg goed gelukt. Mochten jullie het recept willen weten? Let me know..


Vrijdagavond rond een uurtje of 9 komt de familie op bezoek! Het is niet te druk en super gezellig. Alle hapjes vallen in de smaak. We hadden dus die gevulde eitjes en daarnaast haring op roggebrood, turksbrood met dipjes, nootjes, rauwkost en saté met pindasaus. Ohja en we begonnen met de gebakjes van de bakker.

Ik heb het lang volgehouden en geen enkel gebakje gehad maar helaas aan het einde van de avond toen de visite bijna allemaal weg was heb ik toch een gebakje geprobeerd. (de roze met marsepein). Op de één of andere reden smaakt het gebakje zo ontzettend lekker! Waarschijnlijk omdat ik al een tijd geen gebak heb gehad en omdat ik gek ben op marsepein. Het was een ontzettend leuke avond en ik voelde me mega jarig. Ook heeft iedereen mij enorm verwend met super leuke cadeautjes. 


Zaterdag 24 juni
De volgende ochtend begin ik met het lezen van de 2 kookboeken die ik gekregen heb. Ik krijg er veel inspiratie van en heb ineens heel veel zin om te gaan bakken. In de middag ga ik naar de markt en supermarkt om spulletjes te kopen om s'middags te kunnen bakken. Zo kon ik ook direct mijn nieuwe keukenweegschaal testen. Werkt perfect!!

Op de terugweg stop ik bij de bloemenkraam om een bos pioenrozen te kopen voor mijn moeder. Als dank voor al het werk dat ze ervan gehad heeft. De volgende ochtend krijg ik een foto. De knoppen zijn al helemaal open gegaan.Aan het einde van de middag maak ik 2 recepten. Blueberry muffins en broccoli brood. Beide zijn goed gelukt. De voorbereiding voor het ontbijt en lunch voor volgende week is weer klaar :-) Tijdens het bakken kijken we de F1 kwalificatie terug. Zaterdag avond blijven we in huis en kijken we een filmpje en bestellen we een heerlijke pizza.


Zondag 25 juni
S'middags gaan we naar Alexander en Marieke de F1 kijken. We spreken af dat ik broodjes kip ga maken en Marieke maakt taco's. Thuis bereid ik de kip en de saus alvast voor zodat ik bij hun thuis enkel de broodjes nog hoef te beleggen. Alle broodjes en de hele schaal met taco's zijn opgegaan. Helaas is de uitkomst van de F1 wat minder maar het was een mooie wedstrijd om te zien.

Ik heb super leuke dagen gehad. Hier krijg ik zoveel energie van. Het voelt als een soort mini vakantie. Vanavond wil ik graag wat nieuwe ideeën voor de site uitwerken, met de hoop dat het wat leuks wordt. 

Bedankt voor het lezen van mijn blogpost.

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig