zaterdag 15 juli 2017

Recept - Home made granola -Eigen gemaakte granola zie je steeds meer terug komen in lunchrooms. Vooral gezamenlijk met een Acaï bowl is een homemade granola enorm populair. Ik heb beide geprobeerd te maken op zo'n manier hoe ik dit zelf het lekkerst zou vinden. Vandaag begin ik met het recept voor een zelfgemaakte granola.Ingrediënten deel 1
5 eetlepels gepofte quinoa
5 eetlepels havervlokken (geen havermout)
4 eetlepels notenmix (is zelf samen te stellen)
2 eetlepels pompoenpitten
honing (4 eetlepels of meer naar smaak)

Ingrediënten deel 2
2 eetlepels choco nibbits
2 eetlepels goji bessen
2 eetlepels kokos snippers
2 eetlepels rozijnen
2 gedroogde mango slices

Verwarm de oven op 170 graden. Verdeel de ingrediënten deel 1 in een kom en roer dit door. Verdeel dit over een bakplaat. Dit gaat totaal 15 minuten in de oven. Blijf erbij want het kan snel verbranden. roer om de 5 minuten het mengsel door.

Laat het mengsel afkoelen. Vervolgens kun je de ingrediënten van deel 2 erdoorheen roeren. De mango slices komen het beste naar voren als je hier hele kleine blokjes van snijdt. Ik raad aan om de kokos snippers een beetje te verkruimelen voordat je dit erdoorheen schept. 


Noten die het goed doen in een granola zijn hazelnoten, walnoten, pecannoten en amandelen. Bij de notenshop kun je goed slagen voor veel granol ingrediënten Welk ingrediënt mag er bij jullie niet missen in een granola? 


SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig