vrijdag 28 juli 2017

Week 29 - Surinaams eten, naar de Pelikaan en het weekend in Den Haag -

Hi Allemaal, vorige week was ik een paar extra dagen vrij. Super leuk want het was prachtig weer. Albert was zelfs de gehele week vrij. Zoveel leuke dingen gedaan samen.  Whiehoeee.


Op maandag avond rijden we naar Zutphen voor de bruiloft van een vriend van Albert. Auto gedropt bij het Hotel en met de taxi naar het feestje. Athans, dat was de bedoeling. Rond 21uur terwijl we aan het wachten zijn op een taxi komen we erachter dat in Zutphen de taxi's maar tot 20.00 uur rijden. WTF!! Ik was vol verbazing.... whahah. Uiteindelijk zijn we met de auto heen en weer gegaan. Het was een leuk feest. De volgende ochtend ontbijtje gehad in de tuin van het hotel. Er is vers brood waar je zelf plakken van kunt afsnijden. Wat hou ik daar toch van. Heerlijk.


Na het uitchecken halen we mn schoonmoeder op en drinken we een kopje koffie bij de Pelikaan. Dat is een geweldige winkel voor thee en koffie liefhebbers en je kunt er wat drinken. Zoveel soorten bonen en smaken thee.... Echt ontelbaar. Ik zou voor Alexander nog altijd kijken naar cactus thee. En je gelooft het bijna niet, maar ze hebben geen cactus thee. Ik heb wel een cadeautje gekocht voor Susan omdat ze op woensdag jarig is. In Groningen kon ik niet echt aparte smaken thee vinden en gelukkig waren we nog in Zutphen voordat ze jarig is. 


Op woensdag gaan we naar Steenwijk. Koffie drinken bij Susan voor haar verjaardag. Ze is super blij met de verschillende thee soorten. Rond 13u willen we terug rijden naar Groningen omdat we nog vlees en vis moeten halen voor de BBQ die we hebben s'avonds bij vrienden. Vlak voordat we Steenwijk uit rijden ziet Albert ineens een Surinaamse eet tent. Hij moet natuurlijk stoppen om daar wat te eten. Geen probleem voor mij! Lekker in het zonnetje. T was zo lekker dat ik vergeten ben om een foto te maken... In dit geval lege bordjes op de foto. hihi.

Later in de week bestel ik wat sushi en maak ik mijn eigen pokerbowl.

Op vrijdag gaan we door naar Den Haag voor een lang weekend. Vrijdag avond kunnen we buiten op het terras bij de Basiliek zitten. Ik ga hier nog een losse review over schrijven. We ontbijten beide dagen in het hotel. Ook hier hebben ze vers brood wat je zelf mag snijden.  Wat een verwennerij deze week zeg. S'middags winkelen en s' avonds eten bij Umami. Mocht ik tijd hebben zal ik hier ook een aparte blogpost voor schrijven. Het eten bij Umami is zo apart en lekker! Zondag is het wederom tijd om te winkelen en om half 4 gaan we zitten bij Fat Kee. We bestellen mihoen, kousenband, witte rijst, krabbetjes en eend. Wat over is nemen we mee naar huis. 
Dit keer geen tijd om naar Scheveningen te gaan. Misschien de volgende keer. Wat Den Haag trouwens erg gezellig maakt zijn de verschillende pleintjes met café's en terrasverwarmers. Iedereen is buiten gezellig met elkaar aan het kletsen. Zo leuk.

Ok, ik ga snel verder met het huis opruimen want zometeen komt mijn vriendin uit Utrecht een weekend logeren. Wat zijn jullie plannen dit weekend? Oh trouwens, weet iemand nog een leuk restaurant in Den Haag die ik de volgende keer kan uitproberen?

Tot volgende week.
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig