zondag 27 augustus 2017

Restaurant tip - Proevens in Groningen -


In dit mooi ingerichte restaurant proberen ze te koken met authentieke Nederlandse producten. Wat op je bord komt is een feestje en divers. Ze wisselen regelmatig van kaart waardoor je altijd verrast zal worden. Restaurant proevens kan ik zeker aanbevelen. 


De bediening is erg vriendelijk en mee denkend. Dat is altijd wel fijn. Wat ik ook heel prettig vind is dat je door 1 persoon bedient wordt de hele avond. Dit geeft veel rust en overzicht. Ze weten namelijk precies bij welke gang je bent, wat je al gehad hebt en wat je wensen qua eten zijn. Daarnaast maak je een een praatje en krijg je binding met het desbetreffende restaurant.  Ik vind het een hele slimme zet van restaurants om 1 personeelslid een bepaalde tafel de hele avond te laten verzorgen. Restaurants die dat hebben scoren bij mij altijd punten.

Achterin de hoek hebben ze een open keuken die niet vanaf elke tafel te zien is. Een prachtige keuken met mooi apparatuur (aldus Albert). Wij konden de keuken zien vanaf ons plekje. Ik hou daar wel van!

De prijs is afhankelijk van het aantal gangen dat je graag wilt. Er is keuze tussen 2 en 5 gangen. De gemiddelde prijs zal rond de 40 euro p.p zijn inclusief drinken.

Hieronder een aantal foto's van de gerechten die wij hadden. De kaart is volgens mij in de tussentijd weer veranderd. 
Voorgerecht: Tartaar

Tussengerecht: Boerderijeend


Hoofdgerecht: Groente met bavette en huisgemaakte friet.

Nagerecht (lacotsevrij): gekookte appel met rolcake en sorbetijs en merengue. 
Bij de koffie (lactosevrij) : sorbetijs met vruchten eronder met merengue en fruitcreme.

Het was een topavond. Heerlijk eten en een leuke sfeer. Het eten is niet goedkoop maar dat mag je hier ook niet verwachten. Voor wat je krijgt is de prijs zeker niet teveel. 
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig