zaterdag 2 september 2017

Tips - Digitaal fotoboek maken -We gaan al bijna weer op vakantie maar eindelijk heb ik het boek klaar. Dit fotoboek heb ik gemaakt via de website Saal Digital. Dit is de eerste keer dat ik een boek heb laten maken via deze website en ik ben erg blij met het resultaat. Vroeger liet ik altijd mijn foto's afdrukken en maakte ik plakboeken vol. Ik merk dat de digitale versie van fotoboeken maken steeds vaker gebruikt wordt. Maar hoe maak je nou precies een digitaal fotoboek?


Bij Saal Digital begin je met het downloaden van hun programma. Het programma is heel gebruiksvriendelijk en het wijst eigenlijk vanzelf de weg. Met mijn tips om je foto boek nog mooier en persoonlijker te maken kan het niet mis gaan.

1. Neem de tijd. Het is onmogelijk om in één avond een boek klaar te maken. Het hoeft niet in 1 dag af. Gemiddeld ben je ongeveer 6 uren bezig. (mits je een boek van een rondreis van 3 weken maakt of een trouwboek) 

2. Begin met foto's selecteren die je graag in je boek wil hebben en zet deze in een aparte map op je computer (mocht je heel veel foto's hebben is dit handig voor een beter overzicht)

3. Sleep eerst alle foto's naar een bepaalde pagina zodat je globaal de volgorde van je boek klaar hebt.

4. De volgorde hoeft natuurlijk niet de werkelijke tijdlijn te zijn. Bijvoorbeeld: dag 1 gingen we naar? en dag 2 hebben we dit gedaan. Je kunt je boek ook op onderdeel indelen. 

5. Kies 1 hoofdkleur als achtergrond en zorg dat dit een neutrale kleur is. Bijvoorbeeld grijs, lichtblauw, wit, of zacht geel. Zelfs helemaal zwart kan een mooie combinatie zijn.

6. Om de zoveel pagina's kun je afwisselen door bijvoorbeeld een foto als "watermerk" achtergrond te nemen of een ander kleurtje achtergrond.

7. Speel met de grootte van de foto's. In het programma kun je erg makkelijk de foto's bijsnijden. Alle foto's even groot kan saai worden.

8. Neem 2 verschillende soorten lettertypen en grootte. Dit maakt je fotoboek levendig. Laat deze twee lettertypen en grootte steeds weer terugkomen op de pagina's.

9. Heb je een overvloed aan foto's en kun je niet alles kwijt omdat het gewoon teveel is? Maak dan als laatste pagina in je boek de " photo wall". Daar zet je allemaal random foto's neer in diverse afmetingen en op diverse posities.

10. Mijn laatste tip is misschien we de belangrijkste. Heb plezier in het maken van je boek en ga NIET langer door als je eigenlijk geen zin meer hebt ook al ben je bijna klaar. Geloof me, je gaat typefouten maken en je bent minder creatief in de opstelling van je foto's. Bij het afdrukken krijg je spijt als je ineens ziet staan: Ibza ipv Ibiza of als je foto scheef op de pagina zit.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips. Mocht je nou zelf ook een boek willen maken dan kan ik de website van Saal Digital zeker aanraden. Na 2 dagen had ik het boek al in huis. De kwaliteit van het papier is top. Ik ben er blij mee.
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig