woensdag 4 oktober 2017

Recept - Porridge 4 variaties -


Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met porridge. Ik maak mijn porrdige aan met diverse soorten lactosevrije melk zoals haver- soja- cashew- rijst melk en haverzemelen/havermout. Enkel havermoutpap (porridge) is best saai. Daarom heb ik deze heerlijke variaties op een rijtje gezet.
De verhouding melk en havermout is voor iedereen verschillend. Ik hou zelf van een dikke pap. De verhouding die ik gebruik is:
35 gram havermout
150 ml melk


Optie 1:
Maak je havermout klaar in een pannetje.
Daarbij appel, walnoten, havermout en kaneel uit de oven. Dit doe je ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Blijf er wel bij want het kan ineens snel gaan. Giet je klaargemaakte havermout in een kom en serveer je appel mengsel erover heen. Als laatste kun je er nog wat Maple syrup overheen schenken.

Optie 2:
Maak je havermout aan met melk in een pannetje. Doe hier wat rozijnen bij en blokjes appel. Laat dit mee " koken" . Voeg als laatste wat kaneel toe.

Optie 3:
Je maakt je havermout aan met melk en doet hier een handje vol rozijnen bij. Dit laat je langzaam gaar koken. Als laatste verdeel je plakjes verse banaan over de pap. Heel simpel maar echt heerlijk van smaak.

Optie 4:
Maak wederom je havermout aan in een pannetje en voeg een theelepel cacaopoeder toe. Als je porridge bijna klaar is voeg je nog een theelepel notenpasta toe. Als topping gebruike wat kokos snippers, en een beetje granola. 

Tip: maak havermout langzaam warm. Als je de havermout te snel kookt blijft het hard en je wilt juist een smeu├»ge pap.

Wat eten jullie graag als ontbijt? Ik ben trouwens ook benieuwd naar jullie favo porridge combinatie.

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig