zaterdag 7 oktober 2017

WijnSpijs wandeling in Nederland


Nog niet zo heel lang geleden is mijn oog gevallen op de WijnSpijs routes die georganiseerd worden in diverse plaatsen in Nederland. Dit is een culinaire wandeling langs 6 restaurants in een leuke stad of dorp die op gebied van goed en lekker eten wat te bieden hebben.


De eerste WijnSpijs wandeling die ik heb gedaan was in Zuidlaren. Een drop in de provincie Drenthe.  Ik was super enthousiast en benieuwd. Het was mijn enthousiasme meer dan waard. We kwamen langs 6 verschillende soorten restaurants en kregen 6 verschillende gerechten met 6 verschillende wijnen. Oh wat een feest. We kregen zelfs bij 1 een speciaal biertje wat echt perfect past bij de spareribs die ze serveerden. Wat hebben wij genoten.


De route proeft naar meer en we boeken nog een WijnSpijs routen. We kiezen voor Groningen. Ook deze route is geweldig. Heerlijke gerechten met 6 wijnen. Als je van lekker eten houdt met een glaasje wijn dan moet je een keer één van de georganiseerde routes gaan wandelen. (route ging o.a langs Voila en Boccaccio)

Mijn bevindingen
Alles is tot in de puntjes geregeld. Iedereen krijgt een begin punt en moet n.a.v. een kaart de route aflopen. Zo begin je niet alle 400 op dezelfde plek. (er worden maximaal 400 kaarten verkocht per route). Ondanks dat er 400 kaarten verkocht worden merk je helemaal niks van de drukte bij de restaurants. Er zijn geen wachtrijen, alles ziet er netjes uit en nergens krijg je een chaotische indruk. De tijd die je krijgt en de route die je moet lopen zijn goed te doen. En trust me, na wijntje nummer 4 vind je het wel even lekker om een stukje te wandelen naar je volgende stop.

Omdat je 6 restaurants afgaat merk je wel dat er sowieso 1 bij zit die mega uitblinkt en dat er 1 bij zit die toch echt minder is dan de rest. Bij de beide routes die ik heb gehad was er wel degelijk 1 die de minste was. En het erge is, de minste is niet eens slecht maar sommige restaurants leggen de lat erg hoog met wat ze serveren (yay) en dan is er net 1 die dat niet kan bijbenen.

Na de route heb je genoeg gegeten en zit je vol. Er zullen vast hongernekken tussen zitten die het niet genoeg vinden, maar heus, het is echt genoeg. 6 glazen wijn vult overigens ook best wel....

Wandelingen die o.a. nog op de planning staan:
07-10-2017 Oisterwijk
08-10-2017 Hilversum
08-10-2017 Zevenbergen
15-10-2017 Leiden UITVERKOCHT
22-10-2017 Utrecht
29-20-2017 Breda
De complete lijst kun je hier vinden.

Ik zou heel graag nog eens deze wandeling maken in een voor mij nog onbekende stad. Misschien Breda of Leeuwarden? Waar zouden jullie graag de WijnSpijs route willen wandelen?

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig