zondag 5 november 2017

Recept - Breakfast Crumble -Een gebakje als ontbijt.  Zo kan ik deze breakfast crumble het beste noemen..mmmnommm. Het maken van deze crumble is zo gepiept. De tijd dat die in de oven moet is langer. Ja, ik hoor jullie denken... Wat een waslijst aan spulletjes. Ik ga je vertellen dat dit best mee valt en het toffe is dat alle spullen gewoon bij de Albert Heijn verkrijgbaar zijn. En je kunt het zelfs laten bezorgen.

Ingrediënten crumble toplaag
 40 gram amandelen ongezout
 20 gram pompoenpitten
15 gram gepofte quinoa of rijst
50 gram havervlokken
2 eetlepels kokosbloesem suiker
2 eetlepels honing

Ingrediënten crumble onderlaag
120 gram frambozen
120 gram bramen
120 gram aardbeien
2 eetlepels havermeel
snufje kardemom
snufje kaneel
snufje vanille poeder (optioneel)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Hak de amandelen iets fijn en mix alle ingrediënten van de toplaag door elkaar. Pak een andere kom en doe hier alle ingrediënten in van de onderlaag. Snijd wel de aardbeien in iets kleinere stukjes en halveer de bramen. Doe de fruitlaag als eerste in een kleine ovenschaal en maak daarbovenop de crumble toplaag. De ovenschaal gaat ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Je kunt ook allemaal kleine schaaltjes vullen zodat iedereen zijn eigen crumble schaaltje heeft. Dan is de baktijd wel iets korter. Houd dit dan goed in de gaten.

Tip: je kunt voor deze crumble ook diepvries fruit gebruiken. Aardbeien zou ik niet uit de diepvries gebruiken omdat deze dan te groot zijn. Ander fruit zoals frambozen, bramen, bosbesjes kan prima uit de vriezer.

Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties of jullie crumble recept. Laat het me weten via één van mijn social media kanalen of in de comments hieronder. 

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig