zondag 12 november 2017

Recept - Healthy mix balletjes -Het perfecte tussendoortje voor onderweg of op je werk. En ook nog eens super lekker. Lees snel verder voor het recept.


Ingrediƫnten voor ongeveer 12 balletjes.
5 mejoul dadels
100 gram paleo mix
50 gram andere gezouten notemix
grote eetlepel kokosmeel

Voor dit recept kies is voor een paleo mix omdat daar eigenlijk alles in zit wat ik lekker vind en de verhouding pitten/zaden/noten/bessen perfect.  Daarnaast heb je een andere notenmix nodig (gezouten). Denk hierbij aan: Amandelen, macademia, cashew, pecan.

Hak de paleo mix en de dadels (ontpit) fijn in een keukenmachine. Niet tot meel maar tot dat alles een kleinere structuur heeft. Doe het mengsel in een bak en hak vervolgens de 50 gram notenmix. Kneed de beide mixen door elkaar heen. Draai kleine bolletjes van de mix en haal deze als laatste door de kokosmeel heen. De zoete dadels en de gezouten notenmix passen perfect bij elkaar.

Paleo mix alternatief:
Je kunt natuurlijk zelf je mix samenstellen. Denk hierbij aan zonnepitten, pompoenpitten, chipzaadjes, wanloten, rozijnen, gojibessen, moerbeien, hazelnoten. en kokos snippers.  Ik koop mijn paleo mix meestal op de markt. Mocht je dat niet in de buurt hebben kun je via De Notenshop webshop de paleo mix bestellen.

Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig