zaterdag 9 december 2017

4 dagen in Kopenhagen


De dag begon vroeg. Rond kwart over 7 liep ik naar het station om vervolgens met de trein naar Schiphol te reizen. Ik trakteer mezelf op een kopje thee en heb mijn aller eerste "holidays" cup te pakken. 2 uur later kom ik aan op Schiphol. De vlucht naar Kopenhagen verloopt soepel. Na 50 minuten zijn we er al.Het hotel is top! Leuke kamers en heerlijke bedden. De ligging van het hotel is ideaal.  Alles is veelal op loopafstand.

We zitten in de Boston Grill. Dit restaurant zit in het hotel. Hier hebben we kreeft gegeten.  Ik ben niet zo van met mn handen eten maar hier moest het toch echt om de vis eruit te krijgen. Omdat het zo lekker smaakt was met mijn handen eten de moeite waard.
De welbekende haven met de gekleurde huisjes.


De kleine zeemeermin. Leuk om te zien maar niet heel bijzonder.. Wat wel interessant is zijn de mensen die op de glibberige stenen klimmen die ervoor liggen om met het beeld op de foto te kunnen.. Ik durf te wedden, als je hier een uur blijft staan kijken je sowieso wel iemand in het water ziet pleuren!


Voor de entree van Tivoli.
Lekkere gebakjes.

Kerstmarkt.

Gezellige steegjes met aan dit steegje een leuk restaurantje om te lunchen.
Proost op een geweldig weekend!
  
S'avonds gaan we naar een balletvoorstelling in het oude theater van Kopenhagen. Wat een prachtige zaal. De balletvoorstelling was ook adembenemend. We gingen naar de voorstelling Raymonda.


Elke dag om 12uur is er de wisseling van de wacht bij het paleis. 


Mooie etalages in de kerst/winter sfeer.
Lunchen bij Cap Horn. Daarna stond de taxi klaar om ons terug te brengen naar het vliegveld. 

Kopenhagen is een hele mooie stad waar alles relatief dicht bij elkaar zit. Als je wil kun je alles lopend doen. Een hop on hop off bus is wel aan te raden want zo krijg je een goede indruk van de stad en krijg je een beeld van waar alles precies zit zodat je je daarna makkelijk kunt oriĆ«nteren. 

Er komt nog een travel guide van Kopenhagen online. Daarin geef ik restaurant tips en laat ik zien waar ik zoal geweest ben. 

Wat vinden jullie van Kopenhagen? 
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig