zaterdag 2 december 2017

Update - Een half jaar zonder WhatsApp -


In mei dit jaar ben ik gestopt met het gebruiken van WhatsApp. We zijn nu een half jaar verder en met plezier maak ik nog steeds gebruik van de sms dienst.

Over het algemeen ben ik nog steeds erg tevreden met mijn keuze om te stoppen met WhatsApp. Door de maanden heen heb ik wel wat meer onhandigheden ondervonden maar eigenlijk ook weer niet. Het lijkt een beetje wartaal maar ik bedoel te zeggen dat de nadelen die ik heb ondervonden eigenlijk best meevallen. Op het moment zelf ben je voor je gevoel beperkt maar als je het relativeert valt het mee.

Bijvoorbeeld, we zijn in september op vakantie geweest. Meestal stuur ik iedereen een heleboel foto's tijdens mijn vakantie. Nu ging dat niet zo makkelijk. Sommige mensen ontvangen de foto's via de sms/mms niet goed. Op dat moment was het even jammer, maar als je er goed over nadenkt heeft die ene foto sturen naar iemand geen toegevoegde waarde. Foto's achteraf laten zien als je terug bent van vakantie is veel leuker. Als ik echt graag een foto naar iemand wil sturen die ze niet kan ontvangen is er gelukkig nog de mail.

Klinkt misschien raar maar eigenlijk is het voorbeeldje hierboven de enige struggle die ik heb nu ik geen WhatsApp meer gebruik. Ik had niet verwacht dat dit het enige zou zijn. Ohja, ik heb toch nog wel een soort van nadeel. WhatsApp gaat veelal over de wifi en een smsje niet. Op plekken waar je slecht bereik hebt kun je niet gemakkelijk een smsje sturen of ontvangen. Nu heb ik toevallig een vriendin in Zuidlaren wonen waar het bereik wat slecht is op sommige plekken en in Leeuwarden is dit net zo. Met hun heb ik nog wel eens bereikbaarheid issues omdat hun sms niet door komt of die van mij komt bij hun niet meteen aan. Dit is best vervelend en ik hoop dat de bereikbaarheid op deze plekken snel beter zal worden.

Ik denk dat dit half jaar mij heeft geholpen anders om te gaan met berichten die ik van mensen krijg en met berichten die ik zelf verstuur. Aan alles merk ik dat ik een stuk relaxter ben en minder focus heb op mijn telefoon. Ook ben ik minder gefocust op een reactie als ik wat naar mensen stuur. Eerder wilde ik graag een reactie terug en als ik geen reactie kreeg dacht ik dat er wat aan de hand was (omdat ik immers kon zien als het gelezen was) Nu kan ik me daar niet druk om maken want het is niet meer te zien.

Mocht ik in de toekomst weer terug gaan naar WhatsApp (stel dat de sms gaat verdwijnen) dan hoop ik deze ervaring mee te kunnen nemen in het gebruik van de app. Maar voor alsnog heb ik niet de intentie om te stoppen met smsen. 

Ik ben heel benieuwd of er meer mensen zijn die gestopt zijn met WhatsApp en hoe dat is bevallen. Ben jij ermee gestopt? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.
SHARE:

1 opmerking

  1. Wat goed. Ik kan me voorstellen dat het veel rust kan geven. Ik gebruik nog WhatsApp en ben ook niet van plan ermee te stoppen. Ik merk wel soms een WhatsApp-moeheid. Ook om me heen. Eigenlijk alleen maar fijn, want daardoor wordt er wat minder oeverloos heen en weer geappt.

    BeantwoordenVerwijderen

Blogger Template Created by pipdig